Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Neznámy páchateľ okradol dôchodcu. Osvedčené triky naďalej zaberajú
Zdielať na

Neznámy páchateľ okradol dôchodcu. Osvedčené triky naďalej zaberajú

Neznámy páchateľ okradol dôchodcu. Osvedčené triky naďalej zaberajú.

PARTIZÁNSKE / Policajti z Partizánskeho pátrajú po neznámom mužovi, ktorý okradol 76-ročného dôchodcu z obce Ostratice. Použil osvedčený trik. Najskôr dôchodcovi ponúkal tovar. Keď sa dostal k nemu domov zistil, kde má ukryté peniaze. Vziať ich už bolo jednoduché.

Neznámy muž oslovil pána Júliusa na ulici v centre Ostratíc. "Ponúkal mi tovar, ja ani neviem, čo to bolo," vysvetľuje okradnutý dôchodca. "Mužovi ponúkol na kúpu ďalekohľad a následne ho poškodený pozval k sebe domov," informuje hovorca Krajského riaditeľstva PZ Trenčín Pavol Kudlička. 

Dôchodca vybral peniaze zo skrine. Na tento okamih muž čakal. Vedel presne, čo má robiť. "Ja vám dám ďalekohľad a začal tam vešať, že ho tam ide zavesiť do skrine. Tak som si myslel, že čo si ty normálny, čo ty ideš do skrine zavesovať," približuje okradnutý Július. 

Páchateľ chcel ďalekohľad uložiť presne tam, kde mal pán Július schované peniaze. Tie nakoniec nepozorovane vzal. "Ja som počul škriabať papiere, ale že by bol bral peniaze, to mi ani nenapadlo," dodáva Július. 

Zlodej vzal dôchodcovi zo skrine 3700 eur

Len čo mal peniaze v rukách, vybral sa rýchlo preč. Pán Július bežal za ním. Tušil, že je zle. "Vyšetrovateľ z Partizánskeho začal trestné stíhanie pre trestný čin krádeže voči neznámemu páchateľovi," poznamenal Pavol Kudlička. 

"Odhadujem asi 35-ročný, okrúhlej tváre, taký zavalitejší chlap," opisuje dôchodca. Policajti žiadajú ľudí, ktorí si všimli biely mercedes a muža, ktorý ho šoféroval, aby kontaktovali linku 158.

Dôchodcu mesiace okrádali. Teraz chce napísať ďakovný list. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy