Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Viac ako 60 ľudí sa otrávilo z jedla z automatu
Zdielať na

Viac ako 60 ľudí sa otrávilo z jedla z automatu

MOSKVA / Viac než 60 ľudí sa otrávilo jedlom z automatu so zdravou stravou. Ide o reťazec, ktorý pôsobí pod značkou Healthy Food v Rusku. Jedlom sa priotrávili prevažne ľudia pracujúci v kanceláriach.

Incident sa odohral v Moskve, ide pritom o reťazec, ktorá ako prvý prišiel s týmto nápadom zdravej stravy v Rusku. Informoval o tom spravodajský server Newsru.com. 

Zo 65 Moskovčanov, ktorí od minulého týždňa vyhľadali lekára po zjedení jedla z automatu, sa u 36 ľudí potvrdila salmonelóza, uviedla Nona Fomkinová z úradu dohliadajúceho na trh a zdravie spotrebiteľov Rospotrebnadzor. U 26 ľudí boli problémy tak vážne, že museli byť hospitalizovaní. "Domnievam sa, že až v ďalších dňoch bude možné povedať, kto to zavinil, vyjadril sa šéf spoločnosti Healthy Food Dmitrij Pronin.

V nemocniciach zostáva ešte 18 pacientov, ktorých stav lekári označili za stredne vážny. Pracovníci úradu počas vyšetrovania uzavreli prevádzku na juhovýchode Moskvy, kde sa jedlo vyrábalo. Uzavreli aj dve jedálne a zapečatili 48 automatov. Vo výrobni zabavili tri tony surovín aj hotové výrobky, z ktorých niektoré síce už boli po záruke, no na obaloch bol dátum spotreby posunutý. Na iných výrobkoch za bol dátum výroby z budúcnosti. 

"Máme veľmi veľa dodávateľov, a tak bude ťažké určiť, kto dodal chybné výrobky. Je tiež možné, že sa ľudia nakazili z iného tovaru," dodal Dmitrij Pronin.

Pozrite si reportáž o kuchároch, ktorí jedlom búrajú predsudky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy