Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Boeing 737, ktorý smeroval do Egypta, musel núdzovo pristáť v Budapešti
Zdielať na

Boeing 737, ktorý smeroval do Egypta, musel núdzovo pristáť v Budapešti

Lietadlá typu Boeing 737 MAX len pred pár dňami ohlásili ďalšiu chybu.

BUDAPEŠŤ / Lietadlo českej spoločnosti Smartwings muselo núdzovo pristáť na letisku v Budapešti len krátko po jeho štarte. Piloti mali totiž podozrenie, že podvozok Boeingu 737 je poškodený. Na palube sa nachádzalo 151 pasažierov a deväť členov posádky.

Lietadlo smerovalo do Egypta - letovisko Hurgada. Cestujúcich ale prekvapilo núdzové pristátie v Budapešti. O probléme Boeingu 737-400 informovala agentúra MTI s odvolaním na hovorcu letiska Ference Liszta.  Podľa hovorkyne spoločnosti Smartwings Vladimíry Dufkovej, ktorá sa vyjadrila pre agentúru ČTK, išlo a charterový let pre maďarské cestovné kancelárie. "Posádka lietadla sa rozhodla pre návrat na letisko v Budapešti z dôvodu podozrenia na poškodenie pneumatiky podvozku počas vzletu. Lietadlo bezpečne pristálo," potvrdila. 

Posádka podľa hovorkyne Dufkovej konala v súlade s prísnymi bezpečnostnými a prevádzkovými predpismi. Letecká spoločnosť na let z Budapešti do Hurgady nasadila iné lietadlo. 

Spoločnosť Smartwings musela ešte v marci odstaviť lietadlá typu Boeing 737 MAX, ktorých vlastnila sedem. Stalo sa to potom, čo lietadlo tohto typu havarovalo v Etiópii a o život prišli desiatky ľudí. Počas tejto tragédie prišiel o rodinu aj slovenský politik Anton Hrnko. 

Viac o tejto tragickej nehode Boeingu v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy