Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Video: Len 13-ročné dievča sa ubránilo násilníkovi, ktorý ju napadol pred dverami domu
Zdielať na

Video: Len 13-ročné dievča sa ubránilo násilníkovi, ktorý ju napadol pred dverami domu

NEW YORK / Keď sa 13-ročná slečna vracala okolo obeda z letnej školy všimla si, že ju sleduje cudzí muž. Mala nepríjemnú predtuchu a chcela sa ho striasť. Keď na ňu zaútočil a chcel ju uniesť, zmobilizovala všetky sily.

"Kričala som, aby som sa ubránila," uviedla dievčina. 13-ročná obeť opísala desivé momenty pokusu o únos, ktorého časť, konkrétne zápas, zachytila aj bezpečnostná kamera. "Snažil sa, aby som nemohla kričať. Držal ma za hrdlo a druhou rukou sa mi snažil zapchať ústa," opísala udalosti obeť. Podľa výpovede obete sa všetko začalo okolo obeda, keď odchádzala z letnej školy. Všimla si, že za ňou kráča cudzí muž, ktorý si niečo hovorí sám pre seba. Keď zrýchlila, zrýchlil, keď zabočila, urobil to isté. "Bolo na ňom niečo naozaj čudné," povedala.

Cesta zo školy je dlhá vyše kilometra a má množstvo odbočiek. On ale išiel stále za ňou. Vrhol sa na ňu, keď prešla trávnik pred domom a bola takmer pri dverách. Kamera zachytila jej zúfalú snahu o záchranu, ktorá v istých momentoch vyzerala skôr beznádejne. Dievčaťu sa ale podarilo vytrhnúť sa mu a začalo zúfalo búšiť na vchodové dvere. Hneď potom z dverí vybehli súrodenci obete, vrátane staršieho brata, ktorý zavolal políciu a s útočníkom si vymenil nielen zopár slov. "Bojovala o život a podarilo sa jej zachrániť a privolať políciu, ktorá zas urobila svoju prácu. Momentálne je páchateľ za mrežami," informovala polícia. 

Pre rodinu dievčaťa je to veľká úľava. A celá situácia aj obrovským ponaučením. "Dávajte pozor, nikdy neviete, či vás niekto nesleduje," dodala polícia.

Domáce násilie skončilo pred súdom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy