Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Úrad pre verejné obstarávanie preveruje tender na kamerový systém polície
Zdielať na

Úrad pre verejné obstarávanie preveruje tender na kamerový systém polície

BRATISLAVA / Kamerový systém, ktorý sa ministerstvo vnútra snaží nakúpiť pre policajtov či na monitorovanie sporných lokalít, dostal dočasnú stopku. Tender preveruje Úrad pre verejné obstarávanie, ktorý celú súťaž môže odobriť, ale napokon i navrhnúť jej zastavenie.

Podmienky súťaže sú predmetom kritiky, a práve tie treba preveriť. Počas kontroly ale verejné obstarávanie pokračovať nemôže. Kedy sa obnoví a či vôbec bude nákup pokračovať, na to zatiaľ odpoveď nepoznáme. "Kontrola verejných obstarávaní nie je žiadnou novinkou, koniec koncov požiadalo o ňu samotné ministerstvo vnútra. Nejde len o kamery a nahrávacie zariadenia, ale aj o kamerové systémy, kde bude musieť byť riešené aj ukladanie záznamov a ďalšie spracovanie,"  uviedol hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

"Úrad môže nariadiť napríklad odstrániť protiprávny stav, ak je to vhodné a možné s ohľadom na danú súťaž, prichádza do úvahy aj zrušenie súťaže, no sme na začiatku, o výsledku vás budem informovať," povedal Miroslav Hlivák, predseda Úradu pre verejné obstarávanie.  

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy