Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zachránil muža v poslednej chvíli
Zdielať na

Zachránil muža v poslednej chvíli

Archívna reportáž

KOSTELEC NAD ORLICÍ / Mladý muž zachránil život seniorovi. Starší muž si zo zatiaľ nejasných príčin nevšimol spustené závory na železničnom priecestí, narazil do nich a spadol na koľajnice. V tej chvíli sa blížil vlak a takmer došlo k tragédii.

Svedkovia na železničnej stanici v Kostelci nad Orlicí zažili dych berúci zážitok. Na jednokoľajovom železničnom priecestí boli spustené závory a blikali červené výhražné svetlá, keď sa priblížil muž na mopede zn. Simson, narazil do závory a spadol priamo na koľaje. Potom nasledovali dramatické chvíle, ktoré na svojom facebookovom profile zverejnila polícia Českej republiky:

Nebezpečnú situáciu si všimol miestny 32-ročný muž, ktorý na stanici čakal na vlak smerom do práce. Počul náraz a zbadal na koľajniciach ležať človeka a vedľa neho motocykel. Zároveň si všimol, že smerom zo zákruty od obce Doudleby nad Orlicí sa na stanicu blíži osobný vlak.

Zahodil svoj ruksak a pribehol ležiacemu mužovi na pomoc. 85-ročného pána odtiahol z koľajnice do bezpečia a podarilo sa mu posunúť na bok aj motorku. V tej chvíli už na miesto, kde šte pred chvíľou ležal dôchodca, prišiel vlak, ktorý sa rušňovodič snažil čo najintenzívnejšie ubrzdiť. Ľahko zraneného seniora odviezli záchranári do nemocnice na vyšetrenie. Záchranca hneď po nehode odovzdal policajtom na seba kontakt a odišiel do práce.   

V priebehu vyšetrovania získala polícia videozáznam z bezpečnostnej kamery. Je úplne zrejmé, že keby odvážny muž nereagoval tak rýchlo, nehoda mohla mať fatálne následky. Mladý muž, ktorý zakročil a pomohol cudziemu človeku v núdzi, síce považoval svoj čin za samozrejmosť, krajský riaditeľ polície v Rychnovsku David Fulka sa mu ale rozhodol osobne poďakovať. Na stretnutí bol prítomný aj starší pán, ktorý sa tiež poďakoval svojmu záchrancovi.

Či už ide o nepozornosť alebo nedbalosť, na železničnom priecestí ide často o život:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy