Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dráma na kolotočoch: Časť atrakcie, na ktorej sedeli aj deti, odletela
Zdielať na

Dráma na kolotočoch: Časť atrakcie, na ktorej sedeli aj deti, odletela

Archívna reportáž

K tragédii došlo aj na kolotoči v Pakistane. Usmrtil malé dievča

SAN JOSÉ DE LA RINCONADA / Zábava sa v okamihu zmenila na drámu. Kolotoču, na ktorom sedelo niekoľko detí, praskla konštrukcia. Pri incidente sa zranila takmer tridsiatku ľudí. Prečo došlo k poškodeniu konštrukcie zatiaľ známe nie je.

Chvíle zábavy sa premenili odrazu na chvíle hrôzy. Konštrukcia cirkusovej atrakcie - kolotoča praskla. Incident sa stal v noci z piatka na sobotu okolo druhej hodiny ráno. Polovica kruhovej lavice odletela aj s ľuďmi. O nehode informoval denník La Vangauradia. 

https://twitter.com/desevilla37/status/1137254217113059329

Po prasknutí konštrukcie sa zranilo 28 ľudí, pričom jedno 13-ročné dievča museli záchranári letecky previezť do nemocnice v meste Sevilla. Utrpela vážne zranenia hlavy. Ďalších osem osôb, vrátane štyroch chlapcov vo veku od 12 do 14 rokov, boli hospitalizovaní s pomliaždeninami a zlomeninami. 

Záchranári na mieste nehody ošetrili 19 ľudí. Prečo došlo k porušeniu konštrukcie, zatiaľ jasné nie je. Prípad už vyšetrujú španielske úrady. Celá atrakcia kolotočiarov bola dočasne uzatvorená. Podľa prevádzkovateľov kolotoč spĺňal všetky bezpečnostné predpisy.  

Pokazený kolotoč si vyžiadal svoju obeť.Obľúbená atrakcia, aj u nás na Slovensku, sa tak stala jednému človekovi osudnou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy