Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hraničná stráž zadržala takmer 1,6 tony drog. Neuveríte, kam ich pašeráci ukryli
Zdielať na

Hraničná stráž zadržala takmer 1,6 tony drog. Neuveríte, kam ich pašeráci ukryli

Archívna reportáž

MELBOURNE / Austrálska hraničná stráž v prístave v Melbourne zadržala doposiaľ najväčšie množstvo drog - pervitín. Zásielka s drogami vážila takmer 1,6 ton a bola ukrytá v reproduktoroch na nákladnej lodi. Tá smerovala z thajského Bangkoku. Informovali o tom austrálske úrady.

Súčasťou tejto zásielky bolo aj 37 kilogramov heroínu. Na pouličnom predaji by toto množstvo malo hodnotu 1,2 miliardy austrálskych dolárov. V prípade heroínu by to bolo asi 19 miliónov. Informovala o tom austrálska hraničná stráž. Jej dvaja členovia drogy objavili pri röntgenovej kontrole tovaru dovezeného do Austrálie. Polícia zatiaľ nikoho v súvislosti so zadržaním tohto kontrabandu nezatkla. 

Twitter @falahnewss

Austrália sa stala častým cieľom medzinárodných drogových kartelov, pretože Austrálčania sú za zakázané drogy ochotní platiť pomerne vysoké sumy. Cena pervitínu v Austrálii patrí k najvyšším na svete, uvádza BBC. Ilegálne omamné látky, okrem konope, boli predtým považované za problém hlavne vo veľkých mestách, ale pervitín má v súčasnosti ničivý efekt v regiónoch a aj vo vidieckych oblastiach. 

Regionálny šéf austrálskej hraničnej stráže Craig Palmer sa vyjadril, že zadržanie tejto rekordnej zásielky bude mať zásadný dopad na distribúciu drog v štáte Victoria, ktorého je Melbourne hlavné mesto. Drogy by inak skončili na uliciach v Melbourne aj na iných miestach. "Šlo o najväčšiu zásielku pervitínu s akou mala naša krajina doteraz dočinenie," dodal. Podľa úradných štatistík užívatelia drog v štáte Victoria, ktorý je druhým najľudnatejším v Austrálii, ročne spotrebujú viac ako dve tony pervitínu. Ten je tam známy ako "ľad". 

Odhalili drogy za desiatky miliónov eur. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy