Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Explózia v továrni na výrobu trhavín. Úrady hlásia minimálne 43 zranených
Zdielať na

Explózia v továrni na výrobu trhavín. Úrady hlásia minimálne 43 zranených

DZERŽINSKIJ / Dve explózie v ruskom závode na výrobu trhavín Kristall v meste Dzeržinskij v centrálnej časti krajiny zranili najmenej 19 ľudí. V zasiahnutej sekcii továrne, slúžiacej na skladovanie výbušnín a munície, vypukol silný požiar.

Ruské médiá a agentúra TASS zverejnila zábery hustého dymu nad areálom závodu. Gubernátor Nižnonovgorodskej oblasti Gleb Nikitin zriadil mimoriadny štáb, na miesto nešťastia vyrazili záchranné zložky.  Najmenej 43-ľudí sa zranilo, štyria ľudia sú vo vážnom stave a dvaja ďalší sú nezvestní. K explóziám došlo v časti, slúžiacej na uskladnenie výbušnín a munície.

V priestoroch následne vypukol silný požiar. Čo celý incident spôsobilo úrady zatiaľ nezverejnili. V okolí továrne vyhlásili stav núdze.

Štátny vedecko-výskumný ústav Kristall bol sprevádzkovaný v 50. rokoch minulého storočia. Špecializuje sa na vývoj výbušných látok, testovanie, prepravu a použitie trhavín, informoval TASS. Podľa ruských médií sa v závode vyrábajú trhaviny na vojenské i civilné použitie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy