Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Posledná rozlúčka s legendou F1 Nikim Laudom
Zdielať na

VIDEO: Posledná rozlúčka s legendou F1 Nikim Laudom

VIEDEŇ / V susednej Viedni sa od šiestej hodiny ráno lúčia s trojnásobným majstrom sveta, pilotom F1 Nikim Laudom. Zomrel vo veku 70 rokov minulý týždeň. Verejnosť sa mohla s legendou prísť rozlúčiť až do desiatej hodiny doobeda.

​Rakva s telom Nikiho Laudu bola niekoľko hodín vystavená v Dóme sv. Štefana. Pre mnohých zúčastnených bol Niki Lauda dlhé roky vzorom. "Mal som 10 rokov, keď sa mu stala tá strašná nehoda. Odvtedy som jeho život pozorne sledoval a cítil som sa s ním duchovne spätý," povedal jeden z jeho obdivovateľov Michael Konetzki. "Viac ako smútok cítim hrdosť, že sme mali v Rakúsku osobnosť, ktorá tak významne ovplyvnila dejiny motoristických pretekov," dodal obdivovateľ Ernst Kollensteiner. 

Po poslednej rozlúčke nasledoval súkromný obrad, na ktorý mali prístup len pozvaní hostia. Niki Lauda bol spolu s Arnoldom Schwarzenegerom jedným z najznámejších Rakúšanov. Podľa vyjadrení rodiny naposledy vydýchol v spánku 20. mája. Zdravotný stav svetovo uznávaného pretekára sa výrazne zhoršil po vlaňajšej transplantácii pľúc. 

Počas zádušnej omše mali s prejavmi vystúpiť Arnold Schwarzenneger a rakúsky prezident. Uctiť jeho pamiatku si prišiel aj  jeho bývalý tímový kolega Francúz Alain Prost, aj súčasná pretekárska hviezda Lewis Hamilton. Trojnásobného majstra sveta Formuly jeden pochovávali v pretekárskej kombinéze.

Viac záberov z poslednej rozlúčky s legendou F1 si môžete pozrieť TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy