Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Meteorológovia varujú: Východ Slovenska zasiahnu búrky
Zdielať na

Meteorológovia varujú: Východ Slovenska zasiahnu búrky

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre východnú časť Slovenska výstrahu prvého stupňa pred silným dažďom a búrkami. V utorok večer sa pritom Prešovským krajom prehnal poriadny lejak, ktorý spôsobil, že ulice zostali zaliate vodou a bahnom.

Meteorológovia opäť varujú pred lejakmi a búrkami, ktoré by mali pretrvávať najmä na východe Slovenska. Vydali preto výstrahu 1. stupňa, ktorá platí až do večerných hodín.

SHMÚ

Obloha v stredu by mala byť na území Slovenska oblačná až zamračená, ráno sa ojedinele mohla vyskytnúť hmla. Prehánky by mali byť na viacerých miestach Slovenska, ojedinele aj búrky, najmä na strede a východe. Najvyššia denná teplota 17 až 22 stupňov Celzia, na krajnom západe, v Žilinskom kraji
a na hornom Spiši 12 až 17 stupňov.

Teplota na horách vo výške 1500 m od 5 stupňov, na západe po 9 stupňov na východe. Vietor bude prevažne severný 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), na západe v nárazoch miestami okolo 14 m/s (50 km/h). V Banskobystrickom kraji a dopoludnia  aj na východe slabý vietor. Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Predpokladané množstvo zrážok:do 10 mm, pri búrkach 10 až 30 mm, ojedinele aj viac.

Búrka a prudký dážď si vybral daň v uliciach Prešova. Viacero hlavných ťahov bolo v meste ťažko prejazdných. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy