Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zásah NAKA v okolí Nitry: Zadržali aj policajta
Zdielať na

Zásah NAKA v okolí Nitry: Zadržali aj policajta

NITRA / Polícia od skorých ranných hodín zasahovala v okolí Nitry. Ide o raziu týkajúcu sa drogovej trestnej činnosti. Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry už zadržali niekoľko osôb, medzi nimi aj policajta a príslušníka Kriminálneho úradu Finančnej správy. Zločinecká skupina pôsobila od roku 2007 vo viacerých krajoch Slovenska.

Protizločinecká jednotka NAKA v stredu skoro ráno začala raziu v okolí Nitry v prípade drogovej trestnej činnosti týkajúcej sa aj mesta Sereď. Podľa informácií polície zadržali niekoľko osôb vrátane aktívneho policajta. Akcia VENAL 3 skončila 16 obvineniami zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, 12 osôb z nich obvinili aj z drogovej trestnej činnosti. 

Šesť obvinených skončilo vo väzbe. "Zadržali sme päť osôb, medzi nimi aj policajta a príslušníka Kriminálneho úradu Finančnej správy. Po ďalších piatich intenzívne pátrame," informovala polícia.  Muž, ktorý žije vo Veľkom Lapáši, podľa našich nepotvrdených informácií vraj vynášal rôzne informácie.

Polícia počas vyšetrovania vypočula svedkov, vykonala domové prehliadky a aj prehliadky iných priestorov. Policajti museli počas razie vykonať aj množstvo ďalších úkonov a znaleckých skúmaní.

"Zločinecká skupina mala najmenej od roku 2007 pôsobiť prevažne v Trnavskom a Bratislavskom kraji, najmä v Seredi, Galante, Trnave, Nitre a v ich širšom okolí. Malo ísť predovšetkým o drogovú a násilnú trestnú činnosť," uviedla ďalej polícia. Násilie mali využívať práve na posilnenie postavenia v regiónoch alebo zastrašovanie svojich členov, či konkurenčných skupín. Všetko sa malo diať za účelom zisku. Zločinecká skupina mala zabezpečovať látky na výrobu metamfetamínu a drogu vyrábať.

Podľa informácie polície mali zadovažovať kokaín a medzi sebou predávať na distribúciu cez svojich dílerov konečným užívateľom. Od roku 2015 do minulého roku tak mali zabezpečiť prekurzory na výrobu takmer 80 kg metamfetamínu za viac ako 1,8 milióna Eur. Obvineným teraz hrozia tresty na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

Polícia o tom informovala na svojej facebookovej stránke:

Nový šéf NAKA Zurian poskytol TV JOJ exkluzívny rozhovor. Čo prezradil sa dozviete vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy