Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Štrnásťročný školák v Dubnici dvakrát bodol svojho kamaráta
Zdielať na

Štrnásťročný školák v Dubnici dvakrát bodol svojho kamaráta

DUBNICA NAD VÁHOM / V Dubnici nad Váhom sa odohrala nepochopiteľná dráma. 14-ročný ôsmak dobodal svojho najlepšieho kamaráta. Nožom ho pichol dvakrát. Chlapci údajne popíjali, potom sa pohádali a následne jeden z nich vytiahol nôž a útočil. Policajti ho obvinili zo zločinu vraždy v štádiu pokusu.

Tragická udalosť, ku ktorej došlo ešte vo štvrtok, sa mala odohrať v opustenej bytovke v Dubnici nad Váhom. Daniel a Andrej sa stretli okolo štvrtej popoludní. O pár minút neskôr jeden z nich bojoval o život. Chlapci sa podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania pohádali. Daniel mal vytiahnuť nôž a dvakrát bodnúť svojho kamaráta. Dobodanému chlapcovi sa podarilo z posledných síl z budovy vyjsť von. 

Útočník ušiel domov. Andrej zostal ležať v kaluži krvi na chodníku. Tam ho našiel náhodný okoloidúci. Ten zavolal záchranku. Zraneného chlapca previezli vrtuľníkom do Bratislavy. Daniel ho mal nôžom pichnúť do brucha a do ramena. 

Na základnej škole ktorú obaja chlapci navštevovali tvrdia, že s nimi neboli žiadne problémy. "Sú žiakmi našej školy, takže samozrejme, že to zasiahlo všetkých pedagógov, všetky deti a je to o to väčší zásah, pretože to bola situácia, ktorú nikto nečakal," uviedla riaditeľka školy. Konanie mladíka si nevedia vysvetliť, obaja vraj pochádzajú z veľmi dobrých rodín a boli najlepšími kamarátmi. 

 V pondelok sudca Okresného súdu v Trenčíne rozhodoval o väzbe pre mladíka, ktorý už je obvinený zo zločinu vraždy v štádiu pokusu. Prokurátor podal návrh na jeho vzatie do väzby, tú ale sudca zamietol. "Sudca nahradil väzbu prijatím záruky dôveryhodnej osoby – starého otca obvineného, prijatím písomného sľubu obvineného, že povedie riadny život a dohľadom probačného a mediačného úradníka," uviedol hovorca krajského súdu Roman Tarabus. Rozhodnutie okresného súdu však považuje prokuratúra za nezákonné a preto podala sťažnosť. 

O ďalšom osude útočníka bude vo štvrtok rozhodovať Krajský súd v Trenčíne. Nateraz je doma a do školy nechodí.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy