Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prešov bojoval s prudkými dažďami. Pod vodou skončili viaceré ulice
Zdielať na

Prešov bojoval s prudkými dažďami. Pod vodou skončili viaceré ulice

Archívna reportáž

PREŠOV / Mesto Prešov zvládlo utorkovú prietrž mračien, pri ktorej voda zaplavila niekoľko ulíc, bez vyhlásenia výnimočného stavu. Nahromadenú vodu po zhruba štvrťhodinovom intenzívnom lejaku sa ešte v noci aj za pomoci dobrovoľných hasičov a zamestnancov spoločnosti MP Kanal podarilo zo zaplavených objektov odčerpať.

Polícia žiadala v noci vodičov, aby zvýšili pozornosť v meste Prešov. V dôsledku silnej búrky bolo viacero hlavných ťahov v meste ťažko prejazdných. V meste zasahovali aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Po intenzívnom daždi zasahovali v nákupnom centre Eperia, kde sa voda dostala do podzemných garáží a kancelárií. Spodnú vodu odčerpávali aj z priestorov Strednej odbornej školy na Sládkovičovej ulici. 

Valiaca sa voda v centre mesta sa dostala aj do priestorov archívu na Jarkovej ulici. Vytrhla tiež dlažobné kocky na Floriánovej ulici. Tie sa podarilo zabezpečiť a mesto dnes začína s opravou poškodenej dlažby. "Rovnako všetky zaplavené cestné úseky na území mesta sa podarilo ešte v noci sprejazdniť, preto mesto nemuselo vyhlásiť výnimočný stav," uviedla Peknušiaková. Výšku škôd zatiaľ nevyčíslili.

​Hasiči zasahovali na najväčšou prešovskom sídlisku, kde spadol na chodník strom. Ten ale nespôsobil žiadne zranenia alebo škody. Dva spadnuté stromy odstránili na Požiarnickej a Oravskej ulici v Prešove. Zasahovali aj v podchode železničnej stanice, kde sa voda valila cez rampu a taktiež cez kanalizáciu jednej z prevádzok. Práce tam potom dokončili dobrovoľní hasiči. "Problém na stanici sme odstránili, staničný podchod je už bez vody," informovalo mesto ešte v noci na sociálnej sieti. Radnica dodala, že odstránili aj spadnuté stromy na Ulici 17. novembra a Pavlovičom námestí.

Podobne komplikovaná situácia bola aj na D1 v smere Prešov - Košice, kde bola na ceste súvislá vrstva blata, vody a kameňov. Premávka z D1 bola presmerovaná na štátnu cestu 1/20.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy