Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pápež prirovnal interupcie k najatiu nájomného vraha
Zdielať na

Pápež prirovnal interupcie k najatiu nájomného vraha

VATIKÁN / Umelé prerušenie tehotenstva nie je možné odpustiť ani v prípade, že je plod vážne chorý alebo mu hrozí smrť. V sobotu sa tak vyjadril pápež František a zároveň vyzval lekárov a kňazov, aby podporovali rodiny, aby takéto tehotenstvá nevzdávali.

Na konferencii venovanej interrupciám tiež skonštatoval, že odpor proti umelému prerušeniu tehotenstva nie je náboženský, ale ľudský. "Je v poriadku odhodiť ľudský život s cieľom vyriešiť problém?," spýtal sa a dodal, "Je v poriadku najať si na vyriešenie problému vraha?"

​František odsúdil rozhodnutia ukončiť tehotenstvá na základe prenatálnych vyšetrení s tým, že ľudská bytosť "nikdy nie je nekompatibilná so životom" a aj deti, ktorým je súdené zomrieť pri pôrode alebo krátko po ňom, si zaslúžia zdravotnú starostlivosť v maternici. Ich rodičia však potrebujú podporu, aby sa necítili izolovaní a nemali strach. I keď niekto môže podľa neho namietať proti takémuto využívaniu zdrojov, pre rodičov to podľa neho má zmysel.

Aj slovenskou spoločnosťou nedávnou rezonovala téma interupcií. Dokonca sa dostala až do parlamentu. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy