Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ministerstvo zahraničia upozorňuje Slovákov: Pred cestou do USA si preverte svoje lety
Zdielať na

Ministerstvo zahraničia upozorňuje Slovákov: Pred cestou do USA si preverte svoje lety

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Ministerstvo zahraničných vecí varuje Slovákov, ktorí sa chystajú cestovať do USA. Odporúča im kontaktovať letecké spoločnosti, s ktorými sa chystajú letieť. Vo viacerých štátoch sú výdatné dažde a hrozia tam tornáda.

Strednú a severnú časť USA ako Illinois, Kansas, Missouri, Nebraska a Oklahoma silno prší, sú tam lokálne povodne a hrozia tornáda. Nepriaznivý stav má podľa US National Weather Service pretrvávať aj v najbližších dňoch. "Vzhľadom na túto pretrvávajúcu mimoriadnu situáciu Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky odporúča občanom Slovenskej republiky cestujúcim do týchto oblastí USA, aby kontaktovali letecké spoločnosti/cestovné agentúry za účelom preverenia aktuálneho stavu letov," napísal rezort na svojej stránke. 

Ministerstvo zároveň vyzýva Slovákov, ktorí sa v tejto oblasti už nachádzajú, aby sledovali aktuálny vývoj a riadili sa pokynmi miestnych úradov a zložiek polície a krízového manažmentu.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať buď generálny konzulát v New Yorku, alebo Veľvyslanectvo SR vo Washingtone. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky zároveň vyzýva slovenských občanov, aby v prípade cestovania do Spojených štátov amerických využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke. 

USA zasiahli naozaj silné tornáda spojené so záplavami. O život prišlo niekoľko ľudí. Viac vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy