Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Maturantka s Downovým syndrómom získala korunku kráľovnej stužkovej. Cítila som sa ako Popoluška, povedala
Zdielať na

Maturantka s Downovým syndrómom získala korunku kráľovnej stužkovej. Cítila som sa ako Popoluška, povedala

MIAMI / Narodiť sa ako dieťa s Downovým syndrómom ešte nemusí znamenať koniec sveta. Živým dôkazom je maturantka Grace, ktorá nielen, že úspešne dokončuje strednú školu, ale sa jej dostalo aj pocty byť kráľovnou stužkovej.

Pre Grace mala stužková koniec ako z rozprávky. "Cítila som sa ako Popoluška. O tom som vždy snívala," uviedla Grace. Spolužiaci ju zvolili za kráľovnú večera a tak si prvýkrát v živote siahla na šerpu a korunku. "Urobila som si aj predvolebné plagáty," uviedla Grace. A to sa oplatilo.

Grace sa stala prvou študentkou s Downovým syndrómom, ktorá si poťažkala vytúženú korunku. Dokazuje tak, že i napriek zdravotným problémom sa dá vyťažiť maximum zo štúdia aj zo života. "Jazdím na koni, plávam, dobre tancujem a som roztlieskavačka," povedala.

To, čo zažila však zostáva v nej. K svojej veľkej chvíli sa vďaka sociálnym mediám a moderným technologiám môže kedykoľvek vrátiť. "Bolo to nádherný pocit, ktorý chcem zdieľať so svojimi kamarátmi," priznala sa Grace. 

​Zdravotne znevýhodnení pacienti dostali od lekárov naordinované lyže. Boli z toho nadšení. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy