Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia zatkla muža, pretože nevhodne pomenoval svojich psov
Zdielať na

Polícia zatkla muža, pretože nevhodne pomenoval svojich psov

Archívna reportáž

ANHUI / Pobyt vo väzení si vyslúžil muž z východočínskej provincie Anhui, pretože sa na sociálnej sieti chválil menami, ktoré dal svojim dvom psom. Muž tvrdí, že išlo len o žart, ale čínske úrady sa na tom až tak veľmi nebavili a previnilca zatkli.

Muž meno Ban z mesta Jing-čou zverejnil na tamojšej sociálnej sieti fotky svojich dvoch psov. To by nebolo nič zvláštne, ak by ich nepomenoval Čcheng-kuan a Sie-kuan, informoval portál novinky.cz. 

Ide totiž o označenie vládnych úradníkov. Výrazom čcheng-kuan hovoria úradníkom v mestských oblastiach, ktoré majú na starosti drobnú kriminalitu. Sie-kuan sú informační pracovníci, ktorí pomáhajú s dopravou. 

Polícia oznámila, že muža začala vyšetrovať pre podozrenie z urážky úradnej osoby, následne ho zatkli a poslali na 10 dní do väzby. Jeden z policajtov zároveň uviedol, že muž svojim jednaním "spôsobil ujmu na cti národa a jeho mestských úradníkov". 

Zadržaný muž sa za svoj ľahkovážny počin ospravedlnil s tým, že nevedel, že takéto pomenovanie psov je protizákonné. Prípad ďalej ale žije na sociálnej sieti. Niektorí si dokonca myslia, že muž príliš provokoval a mal by byť potrestaný. Ostatní sa zas sarkasticky pýtajú, aké ďalšie slová sú ešte nezákonné a na ktoré si teda majú dať pozor. Ďalší žartuje, že Ban bol zadržaný za vyzradenie štátneho tajomstva, že všetci úradníci sú vlastne psy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy