Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Otec, ktorého podozrievali zo smrti 7-ročného syna, sa priznal
Zdielať na

Otec, ktorého podozrievali zo smrti 7-ročného syna, sa priznal

Archívna reportáž

PARDUBICE / Otrasný zločin rieši polícia v pardubickej štvrti Studénka. V noci na pondelok tu došlo k vražde malého chlapčeka. Kriminalisti v súvislosti s prípadom zadržali 40-ročného chlapcovho otca, ktorý sa k činu priznal. V utorok ráno ho obvinili z vraždy. V stredu sa na súde prejednávalo uvalenie väzby.

"K prípadu vraždy dieťaťa v Pardubiciach môžeme oznámiť, že kriminalisti obvinili 40-ročného otca z trestného činu vraždy. Príčinou úmrtia bolo bodné zranenie. Otec sa k činu priznal," povedala Blesku hovorkyňa krajskej polície Markéta Janovská.

Podľa nej je motív mužovho konania predmetom ďalšieho vyšetrovania. Kriminalisti tiež podali prokurátorovi podnet k návrhu na vzatie obvineného do väzby. Počas väzobného pojednávania vystupoval obvinený muž úplne pokojne. Rodine cez médiá odkázal, nech vydrží, že jej všetko vysvetlí.

Pardubickí kriminalisti vyšetrujú násilnú smrť dieťaťa už od noci na pondelok. "V noci zo 12. na 13. mája vyrážala posádka k dospelému mužovi. Na mieste bolo nájdené malé dieťa v bezvedomí," povedal hovorca pardubickej záchranky Aleš Malý.

"Ihneď po náleze bola zahájená neodkladná resuscitácia a vykonané urgentné chirurgické život zachraňujúce úkony. Bohužiaľ ani po takmer hodine trvajúcej resuscitácii sa nepodarilo u dieťaťa obnoviť srdcovú akciu a pacient zomrel," dodal Malý. Potom už na mieste zasahovala aj polícia. "Okolo jednej hodiny rannej vyrážali policajti aj kriminalisti do rodinného domu v Pardubiciach, kde došlo k úmrtiu dieťaťa," potvrdila hovorkyňa pardubickej polície Markéta Janovská.

Miestni ľudia sú z udalosti pochopiteľne v šoku. "Rozhodne to musel byť skrat," povedal sused postihnutej rodiny. "Bol to pokojný, dobrý človek," potvrdila miestna žena v reportáži TV Prima.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy