Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Otec zachránil svojho 14-mesačného syna: Pes dingo ho uprostred noci odvliekol
Zdielať na

Otec zachránil svojho 14-mesačného syna: Pes dingo ho uprostred noci odvliekol

CANBERRA / Muž zachránil svojho 14-mesačného syna, ktorého v noci z karavanu uniesol pes dingo. Keď k incidentu prišlo, rodina spala. Zviera ich karavan úplne vykradlo. Rodičia sa len prebudili na krik svojho dieťaťa.

K incidentu došlo na ostrove Fraser v štáte Queensland. Pes dingo potom, čo karavan vykradol, zobral aj 14-mesačné dieťa. Rodičia sa v noci prebudili na to, že ich syn plače, no jeho krik sa vzďaľuje. Otec chlapca neváhal a vybehol von, pričom musel odohnať niekoľko ďalších psov. Chlapca sa ale zachrániť podarilo. Na hornej časti krku mal dve hlboké rany a na hlave mal dve menšie. 

Do nemocnice bol prevezený lietadlom. "Nebyť jeho rodičov, ktorí rýchlo zareagovali a zahnali zvieratá, mal by pravdepodobne závažnejšie poranenia," vyjadril sa letecký záchranár Frank Bertoli. Podľa jeho slov ide o tretí prípad za tento rok, kedy psy dingo napadli dieťa. 

Ostrov Fraser je najväčší piesočnatý ostrov sveta. Miestny úrady upozorňujú návštevníkov, aby sa psom vyhýbali, nesnažili sa upútať ich pozornosť a nenechávali nikde po sebe jedlo. Najznámejší prípad podľa BBC je ten z roku 1980, kedy v tábore pri Uluru, posvätnej hore Austrálčanov, zmizlo 9-týždňové dievča. Za jej vraždu odsúdili pôvodne jej matku. Vo väzení strávila 3 roky, než bola oslobodená a súd dospel k záveru, že bábätko odvliekli psy dingo. 

K napadnutiu dieťaťa prišlo aj v Melbourne. Nosorožec tu napadol malé dievčatko, odohralo sa to v ZOO. Viac TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy