Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti chytili na diaľnici Čecha, ktorý mal plné auto zvierat. Viezol aj klokana
Zdielať na

Policajti chytili na diaľnici Čecha, ktorý mal plné auto zvierat. Viezol aj klokana

Archívna reportáž

MNÍCHOV / Nemeckí policajti na diaľnici zastavili 60- ročného Čecha, ktorý prevážal klokana a niekoľko vtákov. Na prevoz zvierat nemal potrebné doklady, skončili tak v norimberskej ZOO.

Šesťdesiatročný muž prevážal klokana, dve sovy a šesť husí -Bernikla, a kačice. Policajti ho zastavili na diaľnici v Bavorsku. Pre neobvyklý náklad nemal žiadne potrebné povolenia a doklady. Zvieratá boli následne prevezené do norimberskej ZOO a do prírodného parku Sommerhausen pri meste Würzburg.

Policajtom sa vodič zdal byť podozrivý kvôli neistému spôsobu riadenia blízko Würzburgu. Keď ho policajti zastavili, muž povedal, že je zverolekár a zvieratá kúpil v Holandsku a v Belgicku. V Česku s nimi vraj plánoval založiť chov. "Klokan voľne v aute, to je celkom nezvyčajný nález," citovala agentúra DPA policajného hovorcu.

Diaľničná polícia mala zvieratá niekoľko hodín na svojej stanici, pohladkať ich ale údajne nikto nemohol. Polmetrový klokan a sovy boli prevezené do zoo a Bernikla s kačicami skončili v zooparku. Zvieratá prezrel aj veterinár. "Sú v dobrom zdravotnom stave," skonštatovala hovorkyňa okresného úradu vo Würzburgu.  

Český vodič po incidente pokračoval v jazde. Policajti mu dali vykonať aj dychovú skúšku, ktorá mala negatívny výsledok. Či mu teraz bude hroziť obvinenie z trestného činu alebo sa dopustil priestupku, určí polícia hneď potom, ako zistia či niektoré zo zvierat je chránené. 

Pozrite si reportáž o zvláštnom druhu klokana - je to albín. Viac vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy