Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V českej banke zakázali klientke dojčiť dieťa. Incident vyvolal netradičný protest
Zdielať na

V českej banke zakázali klientke dojčiť dieťa. Incident vyvolal netradičný protest

PRAHA / V istej českej banke zakázali klientke dojčiť jej dieťa, bezpečnostná služba ju dokonca vyzvala aby sa zahalila. Túto svoju skúsenosť mladá žena zdieľala na sociálnej sieti a tam dostala obrovskú podporu. Na protest vyšli mamičky do rôznych pobočiek tejto banky po celom Česku a presne o 11:00 hodine začali svoje deti dojčiť.

Na začiatku celoštátneho protestu bola skúsenosť mamičky Lucie, ktorá si prišla do banky vybrať peniaze. "Dcéra má jeden rok a stále ju dojčím. Odhalila som si jeden prsník. Zamestnanec na celú pobočku začal na mňa hovoriť, aby som sa zahalila, že u nich to nie je povolené. Až kričal, takže všetci sa na mna pozerali," uviedla Lucia v rozhovore pre iDnes.cz. 

Na sociálnej sieti jej príbeh vzbudil verejné pobúrenie. Mamičky po celej krajine vyzvali, aby v dohodnutý čas prišli na pobočky bánk so svojimi deťmi a nakŕmili ich tam. 

Najviac ich prišlo v Prahe a v Brne. Protest podľa hovorcu banky prebehol v pokoji. "Od začiatku bolo našim cieľom zachovať štandardnú prevádzku na pobočke a musím konštatovať, že to prebehlo v pokoji," uviedla hovorkyňa banky Petra Kopecká. 

"Je to najjednoduchší spôsob ako to dieťa upokojiť. Každá matka sa to snaží urobiť čo najdiskrétnejšie," povedala dojčiaca matka Dagmar Marie. Banka sa poškodenej matke ospravedlnila, na pracovníka bezpečnosti, ktorý Lucii zakázal nakŕmiť dieťa, podala sťažnosť. Podobný incident sa vraj už nebude opakovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy