Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Šokujúce priznanie. Manželku zbil a oholil jej vlasy, pretože odmietla tancovať
Zdielať na

Šokujúce priznanie. Manželku zbil a oholil jej vlasy, pretože odmietla tancovať

Archívna reportáž

LAHORE / Video pakistanskej ženy pobúrilo spoločnosť po celom svete. Verejne v ňom obvinila svojho manžela, že ju zbil a oholil je vlasy, pretože odmietla zatancovať jemu a jeho kamarátom. Polícia začala konať až po zverejnení videa. Muža aj s jeho sluhom zadržali.

Prípad Asmi Aziz rozpúdal diskusiu vo svete o násilí páchanom na ženách v Pakistane. Asmin muž, Mian Faisal, je momentálne vo väzbe a vinu z týrania odmieta, uvádza portál BBC. Celý prípad však vyvolal vlnu otázok, čo treba spraviť pre ochranu žien v krajine pred domácim násilím. Organizácia Amnesty International sa vyjadrila, že "je nutná systematická zmena". 

https://twitter.com/amnestysasia/status/1111157827064786944

Vo videu, ktoré zverejnila koncom marca, Asma so slzami v emocionálnom videu uviedla, že dva dni predtým ju manžel týral po tom, ako odmietla tancovať pred jeho priateľmi, ktorí boli u nich v dome v meste Lahore. 

https://twitter.com/syedaz/status/1111371209780781056

"Vyzliekol ma pred jeho sluhami. Tí ma potom držali, keď mi holil vlasy a pálil ich. Moje šaty boli od krvi. Bola som zviazaná a visela som na ventilátore. Vyhrážal sa mi, že ma nahú obesí," povedala. 

https://twitter.com/ShireenMazari1/status/1110870353314832384

Nasledujúci deň jej manžel Mian Faisal a jeho sluha Rashid Ali boli zatknuté. Predbežná lekárska správa hovorí o niekoľkých modrinách, opuchoch a začervenaniach na Asminých ramenách, lícach a v okolí jej ľavého oka. Mian na svoju obranu uviedol, že jeho žena si vraj pod vplyvom drog sama začala holiť vlasy, a keďže on ich užil tiež, len jej pomohol dokončiť to. 

Násilie páchané na ženách a dievčatách je v krajine veľkou témou. Aktivisti tvrdia, že oficiálne štatistiky neodzrkadľujú veľkosť problému, pretože mnoho prípadov je zamlčaných. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy