Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vitajte v Edinburgu, privítal pilot cestujúcich. Lietadlo ale malo letieť do Nemecka
Zdielať na

Vitajte v Edinburgu, privítal pilot cestujúcich. Lietadlo ale malo letieť do Nemecka

Zdroj: Wikipedia/Boeing 747

LONDÝN / Vitajte v Edinburgu, zaznelo z kabíny pilota po pristátí. Nebolo by na tom nič zvláštne, ak by všetci cestujúci v lietadle v Edinburgu aj chceli byť. Oni mali ale namierené do nemeckého Düsseldorfu. Niektorí z nich si mysleli, že ide o zlý vtip. Opak bol ale pravdou.

Lietadlo, ktoré malo z Londýna doletieť do nemeckého Düsseldorfu omylom pristálo o takmer tisíc kilometrov inde, v Škótsku. "Myslela som si, že ide o vtip a opýtala som sa posádky, či to myslia vážne," povedala jedna z cestujúcich pre BBC. Pilot sa potom opýtal, kto z pasažierov ešte chcel ísť do Nemecka. Dvihli sa všetky ruky. 

Pilot netušil ako sa niečo také mohlo stať. Vraj sa mu také niečo ešte nestalo. Cestujúci potom v lietadle strávili dve a pol hodiny, kým pokračovali v ceste. 

Aerolinky neskôr oznámili, že problém nastal vo chvíli, keď spoločnosť, ktorá prevádzkuje lietadlá dodala zlý letový plán. Ten dostala posádka lietadla aj riadenie letovej dopravy. Keďže sa plány oboch zhodovali, nikomu ani na um neprišlo, že lietadlo letí niekam, kam nemá. 

Spoločnosť teraz zisťuje ako mohlo k zámene dôjsť. Bezpečnosť cestujúcich ale podľa nich ohrozená nebola. Ako uviedli, lietadlo leteli do Düsseldorfu, len malo nedobrovoľnú zastávku v Edinburgu. Pasažierom sa ospravedlnili a budú ich ešte individuálne kontaktovať. 

Prekvapení boli aj vodiči na diaľnici v Alabame. Priamo pred nimi totiž pristálo lietadlo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy