Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodič unikajúci pred policajtmi vyhodil z okna auta samopal
Zdielať na

Vodič unikajúci pred policajtmi vyhodil z okna auta samopal

BRNO / Zdrogovaného vodiča v hľadanom aute plnom cudzincov zastavila až streľba policajtov. Predtým narážal do dopravných značiek a prerazil aj zátarasy z policajných áut. V istom okamihu letel z okna vozidla i samopal.

Podozrivé auto si všimla hliadka cudzineckej polície. Vozidlo malo tmavé sklá, rakúske evidenčné číslo a jeho vodič podozrivo striedal cestné pruhy.

Policajti sa snažili vodiča zastaviť, ten však dupol na plyn a začala sa šialená naháňačka v centre Brna a jeho kolí. Pirát pri úniku poškodil niekoľko dopravných značiek, chodci pred ním museli odskakovať v poslednej chvíli. Nezastavili ho ani policajné zátarasy, ktoré prerazil. Potom z okna vypadol samopal zabalený do uteráku.

"Vo vozidle sme našli zbrane, niekoľko nábojov a zásobníkov," hovorí Lenka Drahokoupilová, hovorkyňa polície.

Naháňačka však ešte trvala niekoľko minút, vodič si to namieril na diaľnicu D2, čím ohrozoval životy oproti nemu idúcich vodičov. Policajti mu nakoniec prestrelili pneumatiky a auto zastavili. Pod hrozbou namierenej zbrane posádku zatkli.

"U vodiča sme vykonali orientačný test na požitie omamných a psychotropných látok Výsledok bol pozitívny," hovorí Lenka Drahokoupilová.

Päť mužov bolo z Rakúska a Srbska. Štátny žalobca podal návrh na väzbu u všetkých 5. cudzincov, hrozí im až 8 rokov za mrežami. 

Rozhodnutie nezastaviť na výzvu polície nie je najmúdrejšie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy