Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slováci urobili hanbu. V Poľsku nakradli tovar za 22 tisíc eur
Zdielať na

Slováci urobili hanbu. V Poľsku nakradli tovar za 22 tisíc eur

POĽSKO / Troch Slovákov prichytili u našich severných susedov po tom, ako sa pokúsili vykradnúť miestny penzión. Nešlo však iba o jeden prípad. Spolu mali spôsobiť škodu vo výške 22 tisíc eur.

Slováci pracovali organizovane a pomerne sofistikovane. Cez známy internetový portál si najskôr zarezervovali ubytovanie na jednu noc. Do penziónu sa prišli ubytovať a tvárili sa ako bežní návštevníci. Počas pobytu však mali začať miznúť rôzne časti vybavenia penziónu.

"Legálnym spôsobom vošli do penziónu a mali čas na to, aby si rozmysleli čo chcú kradnúť. Išlo hlavne o televízory, prenosné chladničky a v poslednom prípade sa ulakomili aj na toaster," opisuje hovorca polície Roman Wieczorek. 

Majiteľ penziónu ale zavolal na políciu. Tvrdil pritom, že tí istí Slováci ho mali okradnúť už aj skôr. "Spoznal medzi nimi ľudí, ktorí uňho boli už skôr ubytovaní a počas ich pobytu z penziónu zmizlo veľa drahých vecí. Zavolal preto nám," uviedol hovorca polície. 

Polícia na mieste zadržala troch Slovákov a jednu ženu pôvodom z Thajska a predviedli ich na výsluch. K činu sa ale odmietli priznať. 

"Navrhli sme tieto osoby umiestniť do dočasnej väzby na čas 2 mesiacov. Súd nášmu návrhu v plnom rozsahu vyhovel," informuje Barbara Bogdanowicz z prikuratúry v Zakopanom. Zadržaní Slováci mali v Zakopanom vykradnúť až osem rôznych penziónov.

Vyšetrovatelia pritom pripúšťajú aj spojitosť s organizovanou skupinou, ktorá v okolí vykrádala penzióny na začiatku tohto roku.

"Naše vyšetrovanie ukázalo, že tieto osoby popísaný čin spáchali avšak ešte verifikujeme, či nemali spojitosť s inými činmi," dodáva Bogdanowicz. Podľa miestnych zákonov hrozí Slovákom trest odňatia slobody až na osem rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy