Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nerešpektovanie signalizácie alebo alkohol? Nehoda na koľajniciach ohrozila ľudí vo vlaku
Zdielať na

Nerešpektovanie signalizácie alebo alkohol? Nehoda na koľajniciach ohrozila ľudí vo vlaku

ČADCA / Nepríjemná nehoda sa stala v nočných hodinách na koľajniciach, kde sa zrazil vlak s nákladným autom. Vlak sa po náraze vykoľajil a na miesto museli privolať hasičov.

Šokujúce zábery zo zrážky vlaku nasnímali kamery národnej diaľničnej spoločnosti. 64-ročný vodič z Poľska ktorý sedel za volantom nákladiaku sa včera večer druhý krát narodil. Poliak mal namierené do Ružomberka nevedno prečo ale nerešpektoval svetelnú a zvukovú signalizáciu. "Nesvietila červená keby svietila by som nešiel, naraz len buch a už bol koniec," uviedol poľský vodič. "Osobný vlak OS 4035, ktorý smeroval z Makova do Čadce tesne pred stanicou nabúral do poľského nákladného vozidla, ktoré nerešpektovalo svetelnú signalizáciu a vošlo na trať," informoval Tomáš Kováč, hovorca ŽSSK.

Takzvaná makovská strela to mala do stanice v CA kde by vyložila posledných cestujúcich sotva 200 metrov. Potom čo sa vlaková súprava vykoľajila rušeň takmer narazil do betónového stĺpa.

Poliak pred jazdou nepil, rušňovodič ale nafúkal. "Rušňovodičovi bola pri dychovej skúške nameraná hodnota 0,34 mg/l alkoholu v dychu," dodala Janka Balogová hovorkyňa KRPZ Žilina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy