Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mobil môže zachrániť život aj pri ohrození zbraňou
Zdielať na

Mobil môže zachrániť život aj pri ohrození zbraňou

Archívna reportáž

NIMBIN / Mobilný telefón vám môže zachrániť život. Nechtiac sa o tom presvedčil muž v Austrálii, ktorý si pôvodne chcel len nahrať na video, ako sa mu niekto vyhráža s lukom v ruke. Muž však šíp aj vystrelil.

A vysvitlo, že keď máte šťastie v nešťastí, mobilný telefón vám môže zachrániť život. 43-ročný muž sa o tom presvedčil na vlastnej koži, keď sa ocitol zoči-voči človeku, ktorý naňho mieril s lukom a šípom a vyhrážal sa mu. Ozbrojený muž sa začal vyhrážať a potom aj vystrelil šíp. 

Majiteľ domu, ktorému sa vyhrážali, vzal do ruky svoj mobilný telefón, aby si incident zaznamenal na video. Vo chvíli, keď útočník vystrelil šíp, mal portálu BBC mobil pred tvárou. Aparát sa tak nečakane premenil na štít, ktorý dokonale zafungoval - šíp sa zasekol v mobile

Pri náraze muž utrpel menšie škrabance na tvári, keďže mu sila vystreleného šípu vrazila ruka s mobilom do tváre.

39-ročného ozbrojeného útočníka polícia zadržala a obvinila. K útoku došlo v austrálskom štáte Nový južný Wales, v meste Nimbin, vzdialeného 180 kilometrov od Brisbane.

Dvaja muži sa podľa polície poznali, presný motív útoku ale nie je známy. Muži sa stretnú pred súdom približne o mesiac.

V mierumilovnej, športovej lukostreľbe máme talenty aj na Slovensku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy