Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ukážeme vám karneval, kde sú samé sexi ženy
Zdielať na

Ukážeme vám karneval, kde sú samé sexi ženy

RIO DE JANERO / Viete si predstaviť karneval v Riu de Janeiro bez zvodných, sporo-odetých tanečníc? Lenže práve takto by mala festivalová prehliadka vyzerať podľa konzervatívneho starostu mesta. Zvyšku Brazílie sa to netýka a tak sa svetoznáma tanečná slávnosť plná farebných úsporných kostýmov začala tradične vo veľkom štýle.

Miesto, kde sa nedá mať zlú náladu, miesto, kde sa každý môže cítiť sexy, miesto, kde je všetko dovolené - aj takto sa hovorí o najväčšej festivalovej slávnosti v Latinskej Amerike. Karneval v Riu de Janero otvorili symbolickým kľúčom pre kráľa Moma. Kľúč však neodovzdával starosta mesta, pretože ako hlboko veriaci už tretí rok po sebe kritizuje necudnosť účastníkov festival. Milióny turistov sa predsa nechodí pozerať na zahalená telá tanečníčok. "Mne sa tá atmosféra veľmi páči, je sa na čo pozerať. Tieto brazílske tradície veľmi očarili," povedal turista Rodrigo. 



Príval pozitívnej nálady z pestrých kostýmov, energických tancov a rytmickej hudby neprekazilo ani daždivé počasie. Hoci v čase plánovaného otvorenia bola ešte tribúna plná vody zo silných búrok, približne s polohodinovým oneskorením sa už tribúny zaplnili zvedavcami a predstavila sa prvá tanečná škola. "Chodíme sem už 12 rokov a ten začiatok je vždy najlepší," uznal ďalší turista Alexander. 


30 škôl z Brazílie nacvičovalo na túto prehliadku takmer celý minulý rok. Svoju tvrdú a zároveň veselú prácu predvedú na Sambodrome, teda chodníku lemovanom tribúnou, kde ukážu svoje zostavy. Porota z nich v stredu, na konci festivalu, vyberie 6 najlepších.

Ani Benátky nezostali pozadu. Karneval na vode prilákal mnohých:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy