Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vlak dali do karantény po prepuknutí neznámej choroby
Zdielať na
Zahraničie

Vlak dali do karantény po prepuknutí neznámej choroby

Kanadské úrady dali v piatok do karantény osobný vlak vypravený z Vancouveru do Toronta potom, čo v ňom jeden cestujúci zomrel a niekoľko ďalších osôb vážne ochorelo. <b>VIDEO: Zábery na vlak</b>

Kanadské úrady dali v piatok do karantény osobný vlak vypravený z Vancouveru do Toronta potom, čo v ňom jeden cestujúci zomrel a niekoľko ďalších osôb vážne ochorelo. O SARS by ísť nemalo.

Polícia a sanitky boli privolané k vlaku, ktorý zostal stáť v dedine Foleyet na severe provincie Ontário, aby sa postarali o cestujúcich s príznakmi podobnými chrípke a zistili, čo chorobu spôsobuje. Vo vlaku bolo 260 cestujúcich a 30-členná posádka. "Vlak dali do karantény," uviedla miestna predstaviteľka Deborah DesRochersová pre televíznu stanicu CBC.

Podľa polície má sedem osôb príznaky podobné chrípke. Jednu osobu previezli vrtuľníkom do nemocnice, jej stav je stabilizovaný. Zdravotníci sa v ochranných odevoch snažia zistiť, či ide o infekciu, prenosnú chorobu, alebo či náhle ochorenia nesúvisia s toxicitou v životnom prostredí či otravou potravinami. Zdá sa, že nakazení sú iba cestujúci v dvoch vozňoch.

Obeťou neznámeho ochorenia sa stala žena vo veku okolo 60 rokov, ktorá sa pridala k malej skupine turistov, keď pristúpila v Jasperi v provincii Atlanta. Ďalšie choré osoby sú tiež súčasťou skupiny, uviedla polícia.

Kanaďania už stihli potvrdiť, že pasažieri sa nenakazili infekčnou chorobou. Zhruba 290 cestujúcich a posádka vlaku ešte aj v noci bola v prísnej karanténe blízko mesta Foleyet na severe Ontária.

Prvotné správy o prípade oživili trpké spomienky na rok 2003, kedy v Toronte zomrelo desiatky ľudí na akútny respiračný syndróm tzv. SARS.

Zdielať na

Najčítanejšie správy