Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Škola zobrala deťom mobily, rodičia za ne museli zaplatiť výkupné
Zdielať na

Škola zobrala deťom mobily, rodičia za ne museli zaplatiť výkupné

Archívna reportáž

LEICESTER / Zhabanie mobilov deťom v školách nie je nič neobvyklé. Na jednej zo škôl v britskom Leicesteri ale učitelia berú deťom mobily a chcú za ne výkupné, napísal britský The Sun.

Pre zhabané mobily museli prísť rodičia a museli ich naviac vykúpiť. Používanie mobilov je na strednej škole South Wigston v Leicesteri úplne zakázané. Podľa The Sun ho vedenie školy považuje za nástroj na šikanu a študentov rozptylujú od školských povinností. 

Nie je to nič neobvyklé, ale vedenie tejto školy vo Veľkej Británii zaviedlo, že pre mobil si museli prísť rodičia. Vedenie školy ho ale vydalo až po tom, ako zaplatili "výkupné" dve libry (2,27 €). Podľa školského poriadku išlo o príspevok na školskú charitu. Rodičia poplatok vnímali podľte The Sun skôr ako výkupné než dobrovoľný administratívny poplatok. Upozornili na to, že škola zadržiava cudzí majetok, ktorý vydá až po zaplatení. Rodičia to riešia právnou cestou. 

Právnici skonštatovali, že ide o protiprávne konanie. Podľa jednej z právničiek, ktorá sa prípadu venuje, si škola nesmie účtovať žiadne poplatky. 

Mobil sa dostal aj do väznice na východe Slovenska. Mladí väzni sa nakrúcali pri cvičení, pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy