Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rudolf Schuster v nemocnici. Operovali mu srdce
Zdielať na

Rudolf Schuster v nemocnici. Operovali mu srdce

KOŠICE / Bývalý prezident Rudolf Schuster sa 14. februára v nočných hodinách podrobil operácii srdca vo Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb.

Operačný tím chirurgov z Kliniky srdcovej chirurgie pod vedením prednostu kliniky docenta Sabola vykonal aortokotonárne bypassy v mimotelovom obehu. "Stav pacienta je stabilizovaný, zdravotný stav je uspokojivý," uviedla vo svojom stanovisku nemocnica. 

Okrem rodiny už prijal aj oficiálnu návštevu. Premiér Peter Pellegrini si na návštevu do nemocnice odbehol počas pracovného programu v Košiciach. "Odídem teraz za ním, idem ho pozdraviť," uviedol Pellegrini. 

Skoré uzdravenie mu poprial na facebooku aj prezident Andrej Kiska. "Skoré uzdravenie, pán prezident. Prezident Rudolf Schuster je po operácii srdca. Môj otec, jeho rovesník, absolvoval nedávno podobnú operáciu. Hovoril som dnes telefonicky s dcérou pána prezidenta, upokojil som ju, že môj otec sa dnes cíti oveľa lepšie ako pred operáciou. Rudolfovi Schusterovi prajem skoré uzdravenie a teším sa na naše skoré stretnutie," napísal Andrej Kiska. 

Rudolf Schuster je nielen bývalý politik, ale tiež prozaik, dramatik, scenárista, či vášnivý kameraman a cestovateľ, ktorý okrem iného dobyl i severný pól a takto vyratúval plány po návrate z Čukotky. Tí, čo ho poznajú hovoria, že má diár aj teraz plný takmer ako za čias prezidentovania. A jeho záujmy sú akoby bezhraničné. Takto v kúpeľoch Štós dirigoval Košickú filharmóniu.

Rudolf Schuster má 85 rokov, dodnes je v kontakte s prezidentmi z celého sveta. Okrem politiky ho zaujíma filmovanie, fotografovanie, písanie kníh, cestovanie, športovanie a všeličo iné. Na dôchodcu je až mimoriadne aktívny. Áno, taký je nedávny oslávenec - bývalý prezident Rudolf Schuster. Včera večer usporiadal oslavu pre svojich najbližších a spolupracovníkov.

Rudolf Schuster ešte v stredu oslavoval so svojimi priateľlmi 85. narodeniny. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy