Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Má 85 rokov, ale líši sa od bežného dôchodcu. A nielen tým, že bol v minulosti prezidentom SR
Zdielať na

Má 85 rokov, ale líši sa od bežného dôchodcu. A nielen tým, že bol v minulosti prezidentom SR

KOŠICE / Má 85 rokov, dodnes je v kontakte s prezidentmi z celého sveta. Okrem politiky ho zaujíma filmovanie, fotografovanie, písanie kníh, cestovanie, športovanie a všeličo iné. Na dôchodcu je až mimoriadne aktívny. Áno, taký je nedávny oslávenec - bývalý prezident Rudolf Schuster. V stredu večer usporiadal oslavu pre svojich najbližších a spolupracovníkov.

Ktorýkoľvek Slovák, Košičan či politik by mal čo robiť, aby prekonal to, čo dosiahol bývalý prezident Rudolf Schuster. O jeho živote by sa pokojne dal natočiť celovečerný film. A ako ináč, aj svoje jubileum oslávil bývalý prezident veľkolepo. 

​Okrúhle výročie symbolicky oslávil v centre mesta, pod ktorého rekonštrukciu sa ako primátor podpísal a ku ktorému má citový vzťah. "Je to dobrý pocit, keď chodíte po tých miestach, ktoré ste spolu rekonštruovali," uviedol Rudolf Schuster, bývalý prezident SR. 

Pozvaných hostí prekvapil hudobnou galašou a vlastným speváckym vystúpením. Jeho energiu v 85 sledovali všetci s nemým úžasom. "Poznám 50-ročných starcov a keď sa s ním stretnem v jeho veku 85-rokov, je to niečo úžasné," povedal Ján Kováčik, prezident SFZ. O recepte na takéto výkony v 85 nehovorí ani medzi svojimi známymi. "Práve ten jeho celoživotný elán a pozitívna energia, ktorú vyžaruje okolo seba, tá mu dodáva silu a myslím si, že keby všetci sme boli takto dobre naladení, tak v jeho veku tiež tak vyzeráme," dodala s úsmevom Mária Grüllingová, riaditeľka nemocnice v Košiciach. "Treba pravidelne spať, nechodiť po baroch, neprehnať to s alkoholom, športovať a pestovať veľa koníčkov, ktoré vás zamestnávajú. Mozog nesmie odpočívať, lebo zlenivie," prezradil bývalý prezident.

Pri príležitosti oslavy priniesol bývalý prezidenta aj svoju novú knihu. Nie sú to spomienky, ale príbehy zaznamenané v čase, kedy sa odohrávali. "To je môj celoživotný príbeh, od môjho detstva po súčasnosť," opísal knihu Rudolf Schuster. Jeho dve deti sa zo silného zdravia svojho oca tešia a na oslave si zaspomínali aj na svoje detstvo. "Vždy bol prísny, ale spravodlivý," opísal otca Peter Schuster.

Bývalý prezident nie a nie oddychovať. Naposledy si zamiloval taliansko a teda sa môžeme tešiť na ďalšie cestopisné vydanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy