Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šteňatá z našich množiarní nelegálne predávali v Taliansku
Zdielať na

Šteňatá z našich množiarní nelegálne predávali v Taliansku

Archívna reportáž

BRATISLAVA,RIMINI / Viac ako päťtisíc týraných šteniat pôvodom zo slovenských množiarní bolo nelegálne prepravených do Talianska a tu predaných s podvodnými dokumentmi.

Talianska polícia oznámila, že túto obchodnú sieť, ktorá vyniesla zisk cez milión eur, rozbila. Celkovo je stíhaných deväť osôb, napísala agentúra AFP. Vyšetrovanie pred rokom otvorilo po početných sťažnostiach podvedených klientov štátne zastupiteľstvo v meste Rimini na severovýchode Talianska.

Podozrivé šteňatá - najmä francúzske buldočky a trpasličie pudle - nakupovali za 30 až 100 eur v nelegálnych množiarňach, alebo na trhoch a v Taliansku ich predávali za 1 000 až 1 800 eur.

Ľudia zapojení do siete dodávali podvodné preukazy očkovania aj pôvodu. "Ale šteňatá kvôli zlému zaobchádzaniu, ktoré podstúpili v mladom veku, zahynuli takmer zakaždým len pár dní po dodaní," uviedla polícia.

Vyšetrovatelia odhalili, že počas desiatok dovozov sieť zarobila vyše milión eur.

Počas ročného vyšetrovania bola zabavená zhruba stovka šteniat, ktoré boli zverené psím útulkom a neskôr skončili u nových majiteľov. Dve nelegálne množiarne boli zablokované - jedna v Nitre a druhá pri Neapole, kde prebývalo 33 šteniat v podmienkach, ktoré by u nich v dospelom veku mohli viesť k vážnym poruchám správania.

Pozrite si staršiu reportáž, ktorá má ale šťastný koniec:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy