Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Maratónkyňa pri ceste našla šteňa. Dobehla s ním do cieľa
Zdielať na

Maratónkyňa pri ceste našla šteňa. Dobehla s ním do cieľa

Zdroj: youtube/Ampliffy TV

BANGKOK / Viac ako polovicu maratónu absolvovala 43-ročná Thajka Khemjira Klongsanun s neočakávanou záťažou. Cestou si všimla pri trati opustené šteňa a rozhodla sa s ním dobehnúť až do cieľa.

Opustené zviera si účastníčka maratónu, ktorý sa bežal v Ratchaburi v Thajsku, všimla zhruba 30 kilometrov pred cieľom. Zatiaľ čo ostatní bežci sa  štvornohému divákovi vyhýbali, Klongsanun spomalila a vzala ho do náručia.

Bežecká nadšenkyňa ale nechcela maratón vzdať, a tak aj so šteňaťom v ruke dobehla do cieľa. "Bolo pri ceste, kde neboli žiadni ľudia ani domy a vyzeralo veľmi vystrašene," povedala pretekárka, ktorá použila aj vlastný uterák, aby bojazlivé šteňa uchránila pred slnkom.

"Toľko kilometrov so psom v ruke mi dalo zabrať, bolo to raz tak náročné ako obyčajný maratón," uviedla vyčerpaná žena. Tá sa rozhodla, že si zviera ponechá.

https://twitter.com/maratonespr/status/1090254209902104577

Chombueng, ako bolo šteňa pomenované, by nemalo vyrastať samo. Klongsanun už je majiteľkou dvoch psov. Ak sa neprihlási pôvodný majiteľ, môže sa zhruba dvojmesačný tvor po sérii očkovaní tešiť na novú rodinu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy