Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Víkendové počasie mnohých prekvapí. Čo nás čaká?
Zdielať na

Víkendové počasie mnohých prekvapí. Čo nás čaká?

BRATISLAVA / Po niekoľkých týždňoch snehových prehánok, mrazoch, poľadovice, mohli ľudia badať zmenu. Mierne oteplenie. To ale nie je všetko, prekvapenie príde už s víkendom.

Chystá sa razantné oteplenie. Začne k nám od juhu prúdiť teplý vzduch. Ten sa bude v piatok na západe prezentovať zmenou skupenstva zrážok, z ranného sneženia budeme na západe prechádzať do dažďa so snehom, alebo dažďa. 
Noc na piatok bola oblačná až zamračená, postupne od juhu sneženie. Cez deň bude pokračovať zamračená obloha a zrážky, ktoré budú snehové najmä na strede a východe Slovenska. "Denná teplota 0 až 5, na juhozápade až do 7-8°C. Silno veterno! Juhovýchodný vietor bude mať v nárazoch až okolo 60 km/h," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Hory budú v oblakoch, so snežením. V 1 500 metrov okolo poludnia ukáže teplomer -2 až -6°C. A poriadne bude fúkať, počítajte s búrlivým vetrom až víchricou. 

Cez víkendové dni sa prúdenie teplého vzduchu k nám ešte zosilní. Bude síce oblačné a vlhké počasie, aj s dažďom, sneh až od výšky asi 1 200 metrov. Bude teplo. Sneh na západe a juhu stredného Slovenska iba ťažko odolá vysokým denným teplotám. V sobotu maximálna teplota 4 až 9°C, na juhozápade, ale aj na mnohých miestach Žilinského kraja, teda Kysuce, ale aj Liptov a Orava, budú mať od 9 do 13°C. Stále veterno.

V nedeľu bez podstatnej zmeny, ale predsa len jedna zmena bude. Hranica sneženia sa bude znižovať. V nedeľu k večeru v západnej polovici krajiny môže snežiť od asi 700 m. Denná teplota v nedeľu bude od 4 do 11°C, na východe ešte do 13°C. Stále musíme počítať so silným vetrom. 

Pozrite si reportáž o počasí na Slovensku koncom januára: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy