Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Požiar domu v Senci. Hasiči bojovali s plameňmi 2 hodíny
Zdielať na

VIDEO: Požiar domu v Senci. Hasiči bojovali s plameňmi 2 hodíny

SENEC / Niekoľko hasičov zasahovalo pri požiari rodinného domu. Ten stojí neďaleko hlavnej autobusovej stanice, začalo horieť podkrovie a následne aj jeho strecha. Hasiči bojovali s ohňom viac ako dve hodiny.

Požiar vypukol okolo pol dvanástej na obed.  Okolie obklopil dym a desiatky obyvateľov, ktorí zásah hasičov sledovali. Zo zatiaľ neznámych príčin začalo v dome horieť podkrovie. Seneckým hasičom sa ho podarilo uhasiť. No oheň sa rozšíril aj na strešnú izoláciu. "Potom sme to museli začať hasiť. Zavolať ďalšiu jednotku z Pezinka a rozobrať takto ručne strechu. Príčinu ešte nevieme zatiaľ je to v šetrení," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov 

​Požiar si všimol nájomca, ktorý okamžite zavolal pomoc. Nikomu sa na šťastie nič nestalo. Ulicu uzavrela polícia. Ako TV JOJ informoval jeden z obyvateľov, v dome býva viacero ľudí s deťmi. Do domu len nedávno investoval a snažil sa ho zrekonštruovať. Najbližšie sa chystal kúpiť nový komín. Teraz je časť domu zhorená a tá druhá pod vodou. Obývateľná je len jedna miestnosť, v ktorej sa budú musieť na istý čas uskromniť. Príčina požiaru je podľa neho jasná. "Kúpil som ja nový kotol, viete. A tie staré komíny už to nevydržali, lebo tam je obrovská teplota. A chytilo sa to a zhorelo celé, bohužiaľ," vyjadril sa k požiaru nájomca. 

V stredu vypukol rozsiahly požiar aj v lese. Oheň pohltil chatu. Pozrite si reportáž, čo sa všetko odohralo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy