Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Dva dni strávil trojročný chlapec sám v lese. Vyrazil som si s medveďom, povedal záchranárom
Zdielať na

Dva dni strávil trojročný chlapec sám v lese. Vyrazil som si s medveďom, povedal záchranárom

SEVERNÁ KAROLÍNA / Neuveriteľný príbeh sa odohral v americkej Severnej Karolíne, kde len trojročný Casey Hathaway bol dva dni nezvestný po tom, čo sa stratil v okolitých lesoch. Po chlapcovi pátrali stovky ľudí. Malý Casey si podľa svojich slov skrátka na dva dni "vyrazil s medveďom".

Chlapec zmizol v okamihu, keď sa hral pred domom svojej starej mamy s ďalšími dvoma deťmi. Okamžite po ňom začali pátrať stovky ľudí, využití boli aj policajné psy, helikoptéry a dokonca drony. Sprvu nebolo pátranie úspešné, situáciu komplikoval dážď a teplota navyše začínala nepríjemne klesať.

https://twitter.com/AdamOwensTV/status/1088203878477250560

Lisa Frakerová sa hľadania dieťaťa zúčastnila a po návrate z akcie sa rozhodla ešte vyvenčiť psov. Pri prechádzke počula plač dieťaťa a zavolala ďalších ľudí, aby jej potvrdili, či plač počujú tiež. Následne Caseyho našli zamotaného v kroví plnom tŕňov. Vážnejšie zranenia ale neutrpel. "Bol podchladený, ako prvé sme ho teda začali hlavne zahrievať," uviedol podľa novinky.cz kapitán Shane Grier z policajného oddelenia.

https://twitter.com/FBICharlotte/status/1088954139403579392

Hoci bol chlapec prevezený do nemocnice, okrem odrenín a škrabancov prežil svoje dobrodružstvo bez úhony. Sám celú vec okomentoval s detskou fantáziou: "Jednoducho som si na dva dni vyrazil do lesa s medveďom." 

​Pomoc horských záchranárov z Malej Fatry si vyžiadali aj stratení turisti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy