Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podvodník sa pokúsil od dôchodkyne vylákať takmer 2000 eur. Tá sa oklamať nedala
Zdielať na

Podvodník sa pokúsil od dôchodkyne vylákať takmer 2000 eur. Tá sa oklamať nedala

VRANOV NAD TOPĽOU / Vranovskí policajti vyšetrujú podvod. Neznámy páchateľ sa snažil od dôchodkyne vylákať nemalé peniaze. Do telefónu tvrdil, že jej syn spôsobil ťažkú autonehodu. Aby mu pomohla, mala podvodníkovi poslať takmer 2000 eur.

Pred pár mesiacmi  sa veľmi podobný prípad odohral v Bardejove, kedy zavolal starším ženám neznámy muž. V oboch prípadoch použil na to, aby ich oklamal, rovnakú lož. Predstavil sa ako lekár a tvrdil, že ich synovia spôsobili vážnu autonehodu, pri ktorej boli ťažko zranení aj ďalší ľudia. "Páchateľ uviedol že jej syn je v nemocnici a že zranené ženy nebudú kontaktovať políciu v prípade, ak dostanú peniaze. Uviedol, že má poslať peniaze na dohodnutú adresu a s nikým o tom nemá hovoriť," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

​Dôchodkyňu z Vranova nad Topľou telefonát neznámeho muža tak vystrašil, že jej ani len nenapadlo, že by mohlo ísť o podvod. Až vo chvíli, keď už chcela poslať peniaze, ju zamestnanci pri priehradke upozornili, aby si podozrivú informáciu radšej overila u príbuzných. Keď im zavolala zistila, že všetci sú v poriadku. O peniaze preto našťastie neprišla. "Vranovský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, ktorého sa dopustil zatiaľ neznámy páchateľ," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Polícia upozorňuje najmä starších ľudí, aby boli v podobných prípadoch opatrní a aby si podozrivé telefonáty vždy overili u svojich najbližších.

Podobný podvod sa odohral aj v Malom Cetíne. Podvodníci sa pokúsili pripraviť o úspory aj 84-ročnú dôchodkyňu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy