Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cestári upozorňujú vodičov: Na tomto úseku si dajte pozor pred poľadovicou
Zdielať na

Cestári upozorňujú vodičov: Na tomto úseku si dajte pozor pred poľadovicou

VEĽKÝ MEDER / Slovenská správa ciest upozorňuje vodičov na poľadovicu, ktorá sa vytvorila na ceste medzi Veľkým Mederom a Medveďovom. Po pondelňajšom hustom snežení budú na niektorých úsekov potrebovať osobné aj nákladné autá reťaze.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území sú zjazdné. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. 

Vodiči na strednom a východnom Slovensku musia byť na niektorých úsekoch opatrní, cesty sú pokryté vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu hrúbky 1-5 centimetrov. Miestami začína na cestách mrznúť aj sneh a to v úsekoch -  Malé Lednice - Rajec, Klenovec - Rákošská Baňa a na cestách III. tried v obvodoch Turčianske Teplice, Martin a Topoľčany.

Všetky horské priechody sú zjazdné, na niektorých úsekoch je ešte približne 2 centimetrová vrstva snehu. 

Upozornenie pre vodičov:

  • Na ceste I/13 Veľký Meder - Medveďov je poľadovica.
  • Hmla s dohľadnosťou do 50 m je v lokalitách Košice, Nitra a Vráble, do 100 m v lokalitách Zvolen, Detva, Žiar nad Hronom, Krupina, Púchov, Šurany, Milhosť, Turňa nad Bodvou, Haniska, Východná, Podtureň a Dovalovo.
  • Snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 t sú potrebné na ceste II/558 Stakčín - Ulič, na cestách III. triedy v obvode Stakčín a pre všetku dopravu na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá.

    Sneh v pondelok skomplikoval dopravu na väčšine Slovenska. Pozrite sa, aká hrôza bola na cestách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy