Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Do ulíc vyrážajú na pomoc aj väzni. Situácia v Banskej Bystrici je kritická
Zdielať na

Do ulíc vyrážajú na pomoc aj väzni. Situácia v Banskej Bystrici je kritická

BANSKÁ BYSTRICA / Mesto od skorých ranných hodín trápi husté sneženie. Do ulíc bolo preto nasadených 22 mechanizmov na odpratávanie snehu. Hasiči hlásia, že práve v Banskobystrickom kraji je situácia najkritickejšia. Na pomoc cestárom vyrazili i obyvatelia a chystá sa aj viac ako desiatka väzňov.

Podľa slov Dominiky Smoleňovej z Kancelárie primátora mesta je momentálne v uliciach Banskej Bystrice 57 ľudí. Do ulíc má prísť v utorok na pomoc aj 10 až 15 väzňov z Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Banskej Bystrici. 

 Ako prvé začali čistiť tepnové komunikácie, spojovacie komunikácie s MHD, prístupové cesty k zdravotníckym zariadeniam, výjazdové trasy hasičských vozidiel a hlavné chodníky. "Nasledujú prístupové a obslužné komunikácie, ktoré majú význam pre zásobovanie, dopravu z priemyselných závodov a pod. a medzi poslednými sú prístupové a obslužné cesty, ktoré majú význam prevažne len pre dopravu súkromnými dopravnými prostriedkami," dodala Smoleňová.

V uliciach Banskej Bystrice od dnešného rána minuli už zhruba 2 tony posypovej soli. "Mesto poskytuje aj naďalej rozvoz posypovej soli na základe požiadaviek občanov mesta," informuje mesto. 

"Keďže ide o trvalé a husté sneženie, nie je možné súbežne zabezpečiť na území celého mesta bezproblémový stav vozoviek. Žiadame občanov mesta o trpezlivosť počas sneženia a zároveň vyzývame, aby v prípade, že im to situácia dovoľuje, využívali radšej prostriedky mestskej hromadnej dopravy," uzavrela Smoleňová.

Pozrite sa ako to v pondelok pre husté sneženie vyzeralo na Orave: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy