Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vošiel do banky a spustil streľbu. Útok mladíka si vyžiadal 5 obetí
Zdielať na

Vošiel do banky a spustil streľbu. Útok mladíka si vyžiadal 5 obetí

Zdroj: SITA

FLORIDA / Vošiel do banky a odrazu spustil streľbu. Ozbrojený 21- ročný mladík následne na seba privolal políciu. Vyjednávači ho pritom nevedeli z budovy dostať. Jeho útok si vyžiadal päť obetí.

Ozbrojený mladík spustil v stredu streľbu v banke v americkom štáte Florida, pričom zabil päť ľudí, než sa vzdal špeciálnemu zásahovému tímu SWAT, informovala polícia. Strelec zavolal na políciu, aby oznámil, že strieľal v banke v meste Sebring. "Kontaktoval ľudí z dispečingu a vyrozprával im, čo napáchal," vyjadril sa policajný šéf Karl Hoglund. 

Vyjednávačom sa nepodarilo zabarikádovaného muža presvedčiť, aby budovu opustil. Tím SWAT preto vtrhol do banky a muž sa mu vzdal. Príbuzných jeho konanie šokovalo. "Vždy bol dobrým dieťaťom. Mal síce svoje problémy, nikdy predtým však nikomu neublížil," vyjadril sa o útočníkovi jeho otec Josh Xaver. "Pôsobili ako normálna rodina. Boli sme u nich s dcérou viackrát a nič podozrivé sme si na ňom nevšimli," povedala o rodine ich suseda. 

Banku si zrejme nevybral náhodou 

Banku si podľa všetkého 21- ročný Zephen Xaver nevybral náhodou. Od novembra sa tam zaúčal ako potenciálny budúci zamestnanec. Po dvoch mesiacoch však tréning nečakane ukončil. Vedenie banky však tvrdí, že za tým neboli žiadne disciplinárne dôvody. Vyšetrovatelia ho teraz vypočúvajú a snažia sa zistiť, prečo sa tam vrátil opäť a so zbraňou v ruke.

Vyšetrovatelia zatiaľ motív páchateľa nepoznajú a hovorca polície nevedel povedať, či šlo pôvodne o lúpež. Totožnosť obetí polícia rovnako nezverejnila. Útočníka identifikovali ako 21-ročného Zephena Xavera, ktorého zatkli v pobočke banky SunTrust."Tento hrôzostrašný incident ma šokoval viac než čokoľvek predtým počas mojej kariéry," vyjadril sa miestny šerif Paul Blackman.

Pred niekoľkými týždňami sa strieľalo aj v hlavnom meste. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy