Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Naložil dieťa do auta a skolaboval. Zo šľahajúcich plameňov oboch zachránil sused
Zdielať na

Naložil dieťa do auta a skolaboval. Zo šľahajúcich plameňov oboch zachránil sused

Archívna reportáž

VYŠKOVSKO / Pohotová reakcia suseda zabránila nešťastiu v pondelok ráno na Vyškovsku. Senior naložil do auta približne dvojročnú dievčinu a skolaboval. Noha na plyne natoľko vytúrovala motor, že auto začalo horieť.

Prípad sa odohral v bližšie nešpecifikovanej obci na Vyškovsku. "Sused si všimol podozrivé vytáčanie motora a rozhodol sa zistiť, čo sa deje. Svojim včasným zásahom zachránil z auta dievčatko a aj seniora," uviedol hovorca hasičov Jaroslav Mikoška. 

​Následne privolal hasičov a záchranárov, ktorí seniora museli resuscitovať. Záchranári k prípadu poslali niekoľko posádok a vrtuľník. "Dieťa bolo v poriadku. Muž bol v bezvedomí a záchranári ho museli pripojiť na riadenú pľúcnu ventiláciu. Následne ho po ošetrení previezli do fakultnej nemocnice v Brne," povedala pre novinky.cz hovorkyňa záchranárov Michaela Bothová.

Požiar uhasili hasiči v priebehu niekoľkých minút. Počas vyšetrovania hasiči zistili, čo sa zrejme stalo. "Senior naložil asi dvojročné dievčatko do vozidla. Naštartoval a skolaboval. Noha na plyne túrovala motor, kým nedošlo k požiaru," konštatoval Mikoška.

Škoda bola vyčíslená na 15 tisíc korún.

Dvoch policajtov privolali k havarovanému horiacemu autu. Neváhali a vodiča vytiahli z horiaceho auta:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy