Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
K útoku na hotel v Nairobi sa prihlásila teroristická sieť aš-Šabáb
Zdielať na

K útoku na hotel v Nairobi sa prihlásila teroristická sieť aš-Šabáb

NAIROBI / K utorňajšiemu útoku na hotel v kenskej metropole Nairobi sa prihlásila teroristická sieť aš-Šabáb, ktorá má základňu v Somálsku, no často útočí aj v susedných afrických krajinách.

Utorňajší teroristický útok na hotel v kenskej metropole Nairobi si vyžiadal najmenej päť obetí. S odvolaním sa na priamych svedkov to uvádza agentúra Associated Press (AP). Oficiálne miesta zatiaľ počet obetí či zranených nezverejnili. Podľa polície v luxusnom komplexe v Nairobi, ktorého súčasťou je hotel DustiD2, ale aj kancelárie viacerých firiem, zaznamenali najskôr mohutný výbuch a následne bolo niekoľko minút počuť streľbu.

Na mieste horí niekoľko automobilov, z oblasti stúpa hustý čierny dym. Jeden z automobilov, ktorý bol naložený výbušninami, krátko po začiatku útoku odpálili sami policajti.

Z komplexu utekajú ľudia, skrývajú sa za fontány a múry pred hotelom. Podľa posledných informácií boje v hoteli stále pokračujú, je počuť sporadická streľba a v komplexe sa naďalej skrývajú bojovníci aš-Šabáb, hoci nikto nevie, koľko ich je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy