Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matku takmer 5 rokov týral fyzicky aj psychicky. Roman (51) si vypočul trest
Zdielať na

Matku takmer 5 rokov týral fyzicky aj psychicky. Roman (51) si vypočul trest

BANSKÁ BYSTRICA / V apríli minulého roka skončil vo vyšetrovacej väzbe 51-ročný Roman z Čerenčian pri Rimavskej Sobote. Zadržali ho po výpovedi jeho mamy. Sedemdesiatničku jej syn týral fyzicky aj psychicky takmer 5 rokov. Najväčším problémom bol v rodine alkohol.

Roman žiadal druhostupňový súd o zníženie trestu či o oslobodenie spod obžaloby. Sudcovia mu nevyhoveli a potvrdili mu sedemročný nepodmienečný trest.

​Muž (51) väčšinou pod vplyvom alkoholu matke oplzlo nadával, či sa jej vyhrážal smrťou. Výnimkou podľa rozsudku nebolo ani fyzické násilie. Búchal ju päsťou do hlavy, alebo ju stiahol z postele a kopal. "Uznesenie krajského súdu považujem za zákonné," uviedol prokurátor Ivan Vozár. 

Romana polícia zadržala a skončil vo vyšetrovacej väzbe. Pred sudcami v utorok ale povedal, že sa vinný byť necíti. Pripustil len jednu facku. Jeho mama je v súčasnosti vo veľmi zlom stave po úraze. Starostka obce vybavila zariadenie, kde sa o ňu starajú ošetrovatelia. Na súd prišla podľa svojich slov trochu napraviť mienku, kým Roman nepil, o mamu sa vraj staral. 

Sudcovia mužovi neuverili a odsúdili ho na 7 rokov za mrežami vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. Absolvovať bude musieť aj protialkoholické liečenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy