Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
V nemocnici bodol tehotnú do brucha. Nenarodené dieťa útok neprežilo
Zdielať na

V nemocnici bodol tehotnú do brucha. Nenarodené dieťa útok neprežilo

BAD KREUZNACH / Muž so ženou sa pohádali a potom ju niekoľkokrát bodol do brucha. Jej nenarodené dieťa následkom zranenia zomrelo. Stalo sa to v nemeckej nemocnici. Obeťou útoku je 25-ročná Poľka, ktorá je teraz v stabilizovanom stave. Páchateľom je rovnako starý afganský žiadateľ o azyl, ktorý z miesta činu ušiel.

Piatkový útok otriasol kúpeľným mestečkom Bad Kreuznach v západnom Nemecku, kam páchateľ prišiel z viac ako 70 kilometrov vzdialeného Biblis. Napriek rýchlemu zásahu lekárov sa život dieťaťa nepodarilo zachrániť. Žena bola najprv vo vážnom stave, potom sa ju podarilo stabilizovať a zranenia prežila. Muža, ktorého polícia chytila pomerne skoro po incidente a vzala do väzby, obvinili úrady z pokusu o vraždu a z ťažkého ublíženia na zdraví, ktoré viedlo k nechcenému potratu.

Podľa prokuratúry išlo o vzťahový konflikt medzi partnermi. Nikto iný vraj  preto nebol v ohrození. Vyšetrovatelia podľa portálu focus.de ešte útočníka nepodrobili výsluchu. Svedectvo nebola schopná podať ani napadnutá žena. "Páchateľ je jasný, fakty sú jasné, motív doteraz nie," povedal v pondelok justičný zdroj.

K útoku došlo v miestnosti, kde bola prítomná ešte jedna pacientka. Ako svedok hrôzostrašného činu privolala núdzovým tlačidlom pomoc nemocničnej sestry. Útočník miesto opustil bez toho aby sa ponáhľal.

Podľa Allgemeine Zeitung sa útočník prisťahoval do Nemecka pred tromi rokmi z Afganistanu. V meste Biblis trvale býva a má tam aj prácu. Jeho azylové konanie zatiaľ stále prebieha.

Útočník bodol starostu poľského mesta Gdansk. Ten svojim zraneniam podľahol:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy