Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ženu po päťdesiatke nie je možné milovať, šokoval vyjadrením spisovateľ
Zdielať na

Ženu po päťdesiatke nie je možné milovať, šokoval vyjadrením spisovateľ

Zdroj: Facebook

PARÍŽ / Francúzsky spisovateľ Yann Moix spôsobil rozruch rozhovorom, v ktorom tvrdí, že považuje za úplne nemožné milovať ženu, ktorá už mala 50 rokov.

Spisovateľ svoj kontroverzný výrok argumentuje tým, že ženy v stredných rokov sú "príliš staré" a ich telo už "nie je nijak mimoriadne." Moix , ktorému tiahne na 51 rokov, svojim tvrdením spustil lavínu kritických a sarkastických reakcií na sociálnej sieti. Autorovi vo svojich príspevkoch posielajú ostré odkazy najmä ženy všetky vekových kategórií. 

Mladosť a krása 

"Poviem vám pravdu. V päťdesiatke nie som schopný milovať 50-ročnú ženu. Podľa mňa je príliš stará. Dávam prednosť mladšiemu ženskému telu, to je všetko. Koniec. Telo 25-ročnej ženy je mimoriadne. Telo 50-ročnej ženy už tak mimoriadne nie je," povedal Moix v rozhovore. 

Reakcie prišli takmer okamžite. Mnohí autora románov obvinili zo sexizmu a kritizovali ho za to, že zamieňa sex s láskou. Známa francúzska komička Marina Fois ho na sociálnej sieti vysmiala a napísala, že má ešte presne jeden rok a 14 dní na to, aby sa so spisovateľom mohla vyspať a splnila jeho vekové kritériá. 

https://twitter.com/foismarina/status/1082321264193257472

Iné ženy, ktoré už päťdesiatku prekročili, naopak spisovateľovi odkázali, že si vydýchli, že z jeho hľadáčika vypadli. Ostatné uviedli konkrétne príklady žien po päťdesiatke, ktorých krása rozhodne neopustila, napríklad herečky Halle Berry či Julia Roberts a poľutovali ich, že už u Moixa nebudú mať šancu. 

Za slovom si stojí

Moix si za svojim tvrdením stojí. Vraj nemôže za to, aký ma vkus. "Páči sa mi to, čo sa mi páči, ohľadne vkusu sa snáď nemusím spovedať," odpovedal redaktorom. Podľa neho je ale averzia vzájomná. "Päťdesiatničky si ma takmer nevšímajú. Majú iné starosti, ako sa zaoberať neurotikom, ktorý celý deň len píše a číta. Byť so mnou nie je jednoduché," dodal. 

Moix je známy francúzsky spisovateľ, režisér a televízny moderátor. V roku 1996 získal Goncourtovú cenu za svoj prvý román Jubilations vers le ciel (Jasot k nebi), so súborom poviedok Naissance (Narodenie) sa stal v roku 2013 laureátom Renaudotovej ceny. Jeho prvý film Superstar v roku 2004, vychádzajúci z jeho románu Pódium, zaznamenal veľký komerčný úspech. 

Pozrite si reportáž o ženskej kráse. Nájde sa aj na športoviskách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy