Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rakúska polícia pracovala rýchlejšie. Falošný plastický chirurg z Bratislavy dostal vo Viedni trest
Zdielať na

Rakúska polícia pracovala rýchlejšie. Falošný plastický chirurg z Bratislavy dostal vo Viedni trest

VIEDEŇ / Sériový fušer Yassin G. (42) skončil na súde, ktorý potvrdil podozrenie na nekalé lekárske praktiky. Po zlyhaní v Bratislave, prišiel lekár na kliniku krásy vo Viedni - Meidling bez akéhokoľvek rakúskeho povolenia na vykonávanie praxe a s hroznými dôsledkami. 

Jedna z obetí, Rana A.(24) v slzách povedala súdu, čo zažila počas operácie prsníkov od Yassina Ghaziho. Samozvaný estetický chirurg vykonával operáciu bez celkovej anestézie. Keď pacientka vykríkla bolesťou, pokračoval podľa heute.at vo vstrekovaní lokálnej anestézie a išiel fajčiť. Počas operácie mal na sebe obvinený bežné oblečenie, žiadne chirurgické rúška a žiadne rukavice. Výsledkom bola rozsiahla infekcia. 

​So špičkovým právnikom Herbertom Eichensederom po boku, Yassine Ghazi priznal vinu, ale nechcel poskytnúť žiadne informácie. Súd bol rozsudkom voči nemu mierny. Plastický chirurg dostal dva roky podmienečne, z ktorých by mal osem mesiacov stráviť vo väzení. Verdikt ale zatiaľ nie je právoplatný. Vedúci kozmetického centra zmizol.

Bratislavský a viedenský magistrát začali spolupracovať po tom, čo sa im začali hlásiť poškodené ženy. Gazi si rozsudok viedenského súdu vypočuť neprišiel a údajne sa zdržiava na neznámom mieste. Bratislavská prokuratúra neodpovedala na otázky televízie JOJ, či má informácie, kde sa lekár nachádza, ani to, či už na lekára môže spracovať obžalobu.
Televízia JOJ sa ho už vlani pokúšala zastihnúť na viedenskej klinike, kde klientkám podával konzultácie. V súkromnej budove mal prenajatú kanceláriu. Slovenská polícia doktora tiež obvinila. 

Nemal potrebné povolania

Prípad údajného plastického chirurga sleduje TV JOJ už v roku 2016. Chirurg mal na Slovensku medicínu vyštudovať, no na prevádzkovanie kliniky a vykonávanie zákrokov nemal potrebné povolenia. Doktor Yassine Ghazi, pôvodom z Libanonu, sa v SMS správe vyjadril, že ide len o nedorozumenie a všetko vysvetlí. Nestalo sa. Do opustených priestorov kliniky prišli policajti zaistiť dôkazy. Od 26. októbra je chirurg na Slovensku trestne stíhaný. Zaisťovanie dôkazového materiálu má preukázať, či na klinike skutočne došlo k nezákonným lekárskym zákrokom či vyšetreniam. Orgány činné v trestnom konaní už zrejme majú pacienta, či niekoľkých klientov podozrivého doktora, ktorí mohli utrpieť pri neodborných operáciach poškodenia a teraz vypovedajú proti lekárovi. Bratislavská polícia o prípade nepodáva žiadne informácie.

Televízia JOJ sa skontaktovala aj s mužom, ktorý na klinike podstúpil nechirurgický zákrok. Podľa slov muža, na klinike podstúpil sklerotizáciu varixov a tiež iné zákroky. Skleroterapia je metóda vstrekovania sklerotizačnej látky do rozšírených cievok na dolných končatinách. Roztok spôsobí zlepenie žilových stien, dôjde k ich zrasteniu a zablokovaniu prietoku krvi. Pacient tvrdí, že po zákroku mal komplikácie na ľavej nohe. Tie mali vyústiť do fatálnych následkov. Dnes je invalid, o časť nohy prišiel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy