Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Podozrivý plastický chirurg nie je stále obvinený
Zdielať na

Podozrivý plastický chirurg nie je stále obvinený

BRATISLAVA / Prípad ilegálnej kliniky plastickej chirurgie, ktorá pod vedením lekára arabského pôvodu v Bratislave vykonáva kontroverzné operácie, stále nie je ukončený. Vyšetrovatelia síce evidujú viacero poškodených pacientov, no polícia doteraz nikoho neobvinila. Jeden z poškodených klientov pritom pre komplikácie po operácii prišiel o nohu.

Polícia sa zatiaľ s obvinením na lekára neponáhľa hoci vedie už vieceré trestné stíhania vo veci poškodenia zdravia. Podľa informácií televízie JOJ z prostredia orgánov činných v trestnom konaní podozrivý lekár zatiaľ k žiadnej trestnej veci nevypovedal ani ako svedok. Nikto nie je obvinený. Polícia stále čaká na výsledky znaleckých skúmaní. 

"V predmetných trestných veciach z procesného hľadiska nenastal doposiaľ žiadny posun," vyjadrila sa krajská prokuratúra. Medzi ženami je muž, ktorému na klinike vykonali neoperačný zákrok sklerotizácie cievok na nohe, o ktorú následne prišiel. Všetci poškodení už vypovedali k vyšetrovaniu na bratislavskej župe, ktoré šetrila to, či klinika je ilegálna alebo nie. Na rozdiel od polície, župa už vyšetrovanie ukončila. 

Na výsluch župa predvolala aj lekára Ghaziho ktorí o podozreniach tvrdil, že sú vymyslená a rasovo motivované. Na predvolanie nakoniec reagoval a na VÚCku  sa dostavil osobne bez advokáta. Lekár, ktorý s médiami odmieta o závažných podozreniach, mobilný telefón nezdvíhal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy