Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V ruinách zrútenej budovy sú ešte štyri obete. Záchranári im dávajú minimálnu šancu
Zdielať na

V ruinách zrútenej budovy sú ešte štyri obete. Záchranári im dávajú minimálnu šancu

Archívna reportáž

MAGNITOGORSK / Počet obetí po zrútení časti obytného domu v ruskom Magnitogorsku stúpol na 37. Stalo sa tak po tom, čo pátracie tímy pod troskami objavili ďalšie telá. Štátna tlačová agentúra Tass s odvolaním sa na ministerstvo pre mimoriadne situácie vo štvrtok uviedla, že nezvestné sú naďalej štyri osoby, ktoré bývali v zrútenej časti budovy. Šance na prežitie sú ale v ich prípade už minimálne.

Ruskí záchranári prehľadávali zrúcaninu celú noc.  Za zrútenie časti desaťpodlažnej budovy môže zrejme únik plynu. Nešťastie sa stalo v pondelok skoro ráno, keď väčšina obyvateľov ešte spala. Ministerstvo sa vyjadrilo, že pátranie po zostávajúcich obetiach komplikuje fakt, že záchranári nevedia, kde by sa mohli nachádzať. Z bezpečnostných dôvodov preto pátrajú len v časti zrúcaniny, v iných častiach hrozí, že by sa mohli zrútiť ďalšie poschodia budovy. 

V meste, ktoré leží 1400 kilometrov juhovýchodne od Moskvy panuje mrazivé počasie, v noci tam teploty dosahujú okolo - 20 stupňov Celzia. Ľuďom, ktorých nešťastie zasiahlo gubernátor sľúbil rýchlu pomoc v podobe peňazí a náhradného ubytovania. 

Pred pár dňami sa podarilo po neuveriteľných 35 hodinách vytiahnuť z ruín živé dieťa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy